Redovisningsansvarig till LK i Bromma, Stockholm

Stockholm Heltid

Är du redovisningsansvarig och vill jobba i ett familjeägt, framgångsrikt bolag med fina värderingar som värnar som sin affär och sin personal? Arbetar du med kvalificerad redovisning och vill använda din förmåga i ett sammansvetsat ekonomiteam?

Som Redovisningsansvarig hos LK blir du en central del av redovisningsprocessen. Du kommer ingå i ett sammansvetsat redovisningsteam där du kommer bidra med din kompetens kring avstämningar, bokslut och kvalificerade redovisningsfrågor. I och med ekonomifunktionen vidareutveckling kommer din kunskap behövas för att fortsätta digitalisera och modernisera flödena. Du ansvarar för att stänga och kvalitetssäkra böckerna, stötta verksamheten i redovisningsfrågor och i rapportering till ledningen. Du rapporterar direkt till CFO och sitter på huvudkontoret i Bromma.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Redovisningsansvarig:

  • Ansvara över månad- och årsbokslut
  • Bistå i konsolidering och koncernredovisning
  • Analysera månadsbokslutet
  • Upprätta månadsrapport
  • Upprätta årsredovisningar
  • Utvecklar interna arbetsprocesser
  • Säkerställa att moms och skatter hanteras korrekt
  • Kontakt med myndigheter och revisorer

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig med en eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller redovisning. Du är sedan flera år bokslutssjälvständig och har erfarenhet av att upprätta årsredovisningar. Erfarenhet av lagerredovisning, koncernredovisning och av ERP-systemet Monitor är meriterande, men inga skallkrav. Dock är det viktigt att du är trygg i ekonomisystem-arbete och har erfarenhet av processförbättringar i de flöden du arbetar i. Du är en van Excel-användare och uttrycker dig utan svårigheter i tal och skrift på både svenska och engelska.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen behöver du vara en teamorienterad, lyhörd och prestigelös person, som trivs att jobba tillsammans med dina kollegor. Du är optimistisk och proaktiv i ditt arbetssätt och gillar att ta initiativ för att nå dina mål. Du lutar dig mot din förmåga att skapa struktur och du är van att jobba målinriktat mot satta deadlines. Du trivs alltså i en roll som ställer krav på analys, struktur och samarbete!

Vad erbjuder LK dig?
LK erbjuder dig en trygg arbetsplats med lönsam och positiv företagskultur. LKs utgångspunkt är att allting går att förenkla och förbättra. Därför strävar de alltid efter att utveckla smartare och mer hållbara lösningar för kunderna.
Du blir en viktig del av ett mångsidigt team som stöttar varandra och har roligt tillsammans. LK tror på långsiktiga relationer där medarbetarna har goda utvecklings- och påverkansmöjligheter. Självklart erbjuder LK tjänstepension, kollektivavtal och generöst friskvårdsbidrag. På LKs karriärssida kan du läsa mer om hur kollegorna tycker det är att jobba på LK.

Placeringsort: Bromma, Stockholm

Om LK
LK är en familjeägd koncern som verkar globalt inom VVS-branschen och sedan starten 1910 har det hänt mycket och vi är stolta över vår resa hittills. Vår historia bygger på en nyfikenhet att lära nytt och förbättra. Men också en oräddhet för att lägga om kursen när det behövs. Att ständigt förbättra det vi gör skapar på sikt säkerhet och hållbarhet för våra kunder, oss själva och vår omvärld och är vårt bidrag till de kommande generationerna. Vi älskar det vi gör.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar LK med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Martin Nyström på 070- 166 08 11. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

 

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst