Redovisningsansvarig till Silex Microsystems, Stockholm

Stockholm Heltid

Silex är ett entreprenörsdrivet bolag på en tillväxtresa och söker nu dig som är duktig på redovisning. Tjänsten som Redovisningsansvarig innebär bolagsansvar för det svenska bolaget, en bred roll som innefattar både löpande bokföring, bokslut och rapportering till ägarna i Kina. Redovisningsfunktionen är välfungerande med bra processer och rutiner, men det finns utrymme för visst moderniseringsarbete och digitalisering i takt med den förväntade tillväxten. Detta åligger också rollen som Redovisningsansvarig som kommer få mandat att förbättra och utveckla funktionen. Du rapporterar till CFO och i teamet finns även en ekonomiassistent som sköter fakturahanteringen och avstämningar samt en redovisningsekonom som främst sköter de mindre bolagen i koncernen, men som även arbetar med IFRS-justeringar och leasingfrågor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Upprättande av månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Upprätta årsredovisningar
  • Upprätta inkomstdeklarationer
  • Löpande bokföring
  • Avstämning av konton
  • Ta fram moms- och uppbördsredovisning
  • Varulagerredovisning samt avstämningar
  • Intern rapportering och extern rapportering och kontakt med revisorer

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Du har minst 5 års erfarenhet av kvalificerad redovisning, är bokslutssjälvständig och har haft bolagsansvar tidigare. Du behärskar svenska och engelska väl, i både tal och skrift. Vi ser det som meriterande om du har en bakgrund inom revision eller om du har erfarenhet från större bolag/koncern. Annat som du kommer att ha nytta av är erfarenhet av IFRS och från bolag inom tillverkningsindustrin, men det är inget krav.

Personliga egenskaper:
Det här är en självständig roll och det är viktigt att man kan driva sin egen agenda framåt. För att trivas behöver man också vara öppen för förändring, både när det gäller bolagets tillväxt, och för att driva förändring på den egna funktionen utan att tappa fokus på det löpande. Teamet samarbetar mycket och söker någon som är teamorienterad och som trivs i en miljö där man hjälps åt.

Vad erbjuder företaget dig?
På Silex ger vi dig goda möjligheter och utrymme till att påverka och bidra till utveckling. Här får du en bred roll och med rätt inställning kommer du att få vara med på en spännande resa i ett expansivt bolag. Silex utveckling har varit och fortsätter att vara god och stabil. Ett växande företag erbjuder helt nya möjligheter och vi kan erbjuda förändring och utmaningar yrkesmässigt till dem som vill. Vi erbjuder bra villkor, som bl a generöst friskvårdsbidrag, gym i huset och matsubvention. Välkommen till ett bolag med familjär stämning och högt i tak!

Placeringsort: Stockholm

 

Om Silex Microsystems:
Silex Microsystems är ett företag i teknikens absoluta frontlinje som tillverkar mekaniska och elektriska system i mikroskala (MEMS). Företaget levererar i dag produkter som alla är skräddarsydda för deras kunder och används i allt från medicinteknik, telekom, fordonsindustrin och konsumentprodukter. Silex Microsystems tillhör en av de absolut främsta fristående tillverkare av MEMS i världen med huvudkontor och fabrik i Järfälla. Silex ägs sedan 2015 av det kinesiska börsnoterade bolaget Sai Microelectronics. Silex Sverige har cirka 300 medarbetare och omsättningen 2020 var 907 miljoner kronor. Bolaget har vuxit i genomsnitt ca 20%/år och har en hög lönsamhet. Läs med på https://silexmicrosystems.com/

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Silex Microsystems med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt070-166 08 31 eller Magnus Åberg070-981 77 51. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen):

• Se till att namn, telefonnummer och e-post finns med i ditt CV.
• Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
• Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, så sätt samman CV och eventuellt personligt brev i samma dokument.
• Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera