Redovisningsansvarig till SinterCast AB, Katrineholm

Katrineholm Heltid

Meritmind rekryterar nu för SinterCasts räkning en driven redovisningsansvarig. Vill du vara delaktig i ett internationellt börsnoterat bolag i en bred och operativ roll, kan detta vara en möjlighet för dig! SinterCast har sin verksamhet i Europa, Asien och Amerika. Denna roll är baserad på deras tekniska center i Katrineholm, där även den centraliserade finansfunktionen finns.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer tillhöra ett team på fyra personer, rapportera till bolagets Finance Director och självständigt ansvara för att redovisningen är i enlighet med standarden för ett noterat bolag:

  • Löpande redovisning, avstämningar, momsredovisning, reskontra samt betalningar
  • Upprättande av månads-, kvartals- samt årsbokslut
  • Rapportering, budget och prognos
  • SuperUser i bolaget affärssystem Dynamics Nav
  • Löpande utveckla bolagets ekonomiprocesser
  • Ansvara och leda en Order Coordinator (order, lager, inköp, leverans)

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning inom ekonomi. Du har några års arbetslivserfarenhet från redovisning/ revision, och har kunskaper kring såväl svenska regelverk och principer, såsom IFRS. Du är mycket systemintresserad och mån om att hitta det bästa effektiva arbetssättet. Med anledning av att du är verksam i ett internationellt bolag är du bekväm med att prata och skriva både på engelska och svenska.

Personliga egenskaper:
För att vara framgångsrik i rollen beskrivs du som driven, lösningsorienterad och serviceinriktad. Du trivs i en prestigelös miljö där besluten fattas snabbt. Du vågar ifrågasätta befintliga metoder för att ständigt utveckla och förbättra processer och arbetssätt och är intresserad av digitalisering. Vidare trivs du med att arbeta i mindre team där alla hjälps åt.

Placeringsort: Katrineholm

Om företaget
SinterCast AB är ett svenskt börsnoterat teknologiföretag som utvecklar processtyrningssystem för tillverkning av kompaktgrafitjärn (Compact Graphite Iron – CGI). 
SinterCasts världsledande styrsystem används främst för gjutning av motorblock och cylinderhuvuden till personvagnar, tunga fordon och andra typer av motorer till tung industri. Företaget grundades 1983, börsnoterades 1993 och har sitt huvudkontor i London.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar SinterCast AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Haga070-201 03 55. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 18/82019. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.