Redovisningsansvarig till Svensk Plaståtervinning, Motala

Motala Heltid

Just nu bygger vi världens största och mest effektiva återvinningsanläggning för plast. Vill du som redovisningsansvarig vara en del av ett växande företag som gör verklig skillnad för miljön och för framtiden, i en roll som du själv är med och formar?

På Svensk Plaståtervinning har vi bestämt oss för att samtliga plastförpackningar i vårt land ska återvinnas och bli nya plastprodukter. Vi formar ett starkt team som jobbar för att visionen ska bli verklighet. Nu tar vi nästa steg för att expandera vår ekonomifunktion och söker dig som vill vara med oss på resan i rollen som redovisningsansvarig.

” Tänk att få jobba på ett företag som faktiskt gör något väldigt viktigt. Jag ville vara med på den resan som företaget är inne i och göra något bra.”
Läs gärna hur det är att jobba hos oss på svensk plaståtervinning i denna intervju med vår controller Mike Thorén. Länk till intervjun: https://www.svenskplastatervinning.se/karriar/

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Löpande redovisning, avstämningar samt månads- och årsbokslut
 • Avstämning, dokumentation samt rimlighetsbedömning av balansposter
 • Avstämningar och underlag för koncernredovisning
 • Uppbördsdeklarationer i form av inkomstskatter och moms, rapportering av statistik till SCB, periodisk sammanställning, intrastatm.
 • Kortfristig likvidprognos samt delaktighet i en långsiktig finansplan.
 • Hantering av anläggningsregister
 • Backup för hantering av kund- och leverantörsreskontra
 • Kontakt med revisorer sammanhållande för revisionsdokumentationen
 • Löpande kontakter med banker samt andra externa parter vid behov
 • Aktivt deltagande i verksamhetens förbättrings- och digitaliseringsarbete
 • Utveckla och underhålla rutiner och dokumentation inom ansvarsområdet

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är utbildad civilekonom med redovisningsinriktning alternativt har en utbildning och erfarenhet som kan bedömas likvärdig. Du har goda kunskaper och flerårig erfarenhet av redovisning och är så gott som självgående i att upprätta månadsbokslut.

Det är meriterande att du har erfarenhet av löpande bankkontakter, kortfristig likviditetsplanering samt anläggningsregister.

Du har erfarenhet av affärssystem, på Svensk Plaståtervinning använder vi Monitor. Du är van att arbeta och kommunicera obehindrat på svenska samt är van användare av Office-paketet, särskilt Excel.

Personliga egenskaper
Som person är du strukturerad, noggrann och självgående. Har förmåga att hålla kontroll och checka av att alla uppgifter blir hanterade och ser till att leverera på utsatt deadline. Du tar ansvar för dina uppgifter och arbetar för att nå uppsatta mål. Vi ser också att du har förmåga att själv strukturera och driva ditt arbete, prioriterar och agerar självständigt.

Du samverkar väl med andra människor och har en förmåga att kommunicera såväl internt som med externa parter. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och har ett intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.


Om Svensk Plaståtervinning
Svensk Plaståtervinning erbjuder ett rikstäckande system för insamling och återvinning av plastförpackningar i Sverige för verksamheter med producentansvar. Vi driver Europas största och effektivaste anläggning för återvinning av plastförpackningar. Anläggningen har kapacitet att ta emot alla förpackningar från svenska hushåll.

Företaget ägs av Plastbranschens Informationsråd, Dagligleverantörernas Förbund, Svensk Dagligvaruhandel och Svensk Handel. Tillsammans med de övriga materialbolagen (Metallkretsen, Returkartong och Svensk Glasåtervinning) äger Svensk Plaståtervinning FTI (Förpackningsinsamlingen). Huvudkontoret och återvinningsanläggningen ligger i Motala och har ett 90-tal medarbetare.

I Motala driver vi redan Europas effektivaste anläggning för sortering, och 2023 planeras vår nya anläggning Site Zero stå klar – världens största och modernaste anläggning för plaståtervinning. Med banbrytande teknologi och fördubblad kapacitet skapar Site Zero förutsättningar att återvinna alla våra producentkunders plastförpackningar och möjliggör cirkulära plastflöden – utan negativ klimatpåverkan.
Läs mer om Site Zero här: https://www.svenskplastatervinning.se/site-zero/

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Svensk Plaståtervinning med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Andreas Oliw, andreas.oliw@meritmind.se, 0720101807. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en Bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Undvik känsliga personuppgifter som civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning i din ansökan.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.