Redovisningschef sökes till Consafe Logistics, Lund

Lund Heltid

Consafe Logistics söker nu en redovisningschef till en spännande tjänst där du kommer att få vara med och driva deras redovisningsavdelning framåt. Som redovisningschef kommer du vara en viktig del av koncernens centrala finansfunktion. Du kommer bl.a. att ansvara för månads- och årsbokslut för det svenska moderbolaget och holdingbolaget, samt ett dotterbolag i Köpenhamn. I din roll som redovisningschef rapporterar du direkt till CFO. Ledningsteamet inom finans utgörs av redovisningschef, tillsammans med CFO och moderbolagets två business controllers.

Arbetsuppgifter

  • Ansvar för årsredovisningar, bolagshandlingar och kontakter med revisorer för berörda bolag
  • Ta fram regler och riktlinjer inom redovisningsområdet som motsvarar kraven på intern och extern rapportering
  • Driva förbättringar och effektiviseringar i arbetssätt för redovisningsavdelningen samt vara delaktig i övriga projekt som berör redovisningsavdelningen
  • Visst löpande redovisningsarbete samt reserveringar och avstämningar
  • Månatlig rapportering i Aaro som koncerngemensamt system
  • Personalansvar för redovisningsavdelningen (4 personer)
  • Tjänsteresor till Danmark kan förekomma med 2-4 dagar per månad

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som är ekonom med mångårig vana från kvalificerat redovisningsarbete. Meriterande är om du har arbetat inom en internationell koncern. Har du varit ledare tidigare är det en fördel, annars kan det vara en utvecklingsmöjlighet för dig med rätt egenskaper. Du ska vara van vid att ta initiativ, fatta beslut och driva saker självständigt. Har du projekterfarenhet är det meriterande. I rollen som Redovisningschef hos oss kommer du att ha många kontaktytor, både i Sverige och utomlands. Därför ska du ha god kommunikativ förmåga samt uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift. Du är en van systemanvändare och har goda kunskaper inom Officepaketet, framför allt Excel.

Personliga egenskaper
Som person ser vi att du har en positiv attityd och inser vikten av, och bidrar till, att samarbetet med andra fungerar bra. Du är en stark, ambitiös och självmotiverad personlighet som är redo att, på ett coachande förhållningssätt, leda och motivera ekonomiteamet att uppnå sina mål. Du har förmågan att prioritera rätt samt se till att deadlines hålls. Vidare är du strukturerad och besitter en god administrativ ådra.

Om Consafe Logistics
Consafe Logistics är en av Europas ledande leverantörer av lagerstyrningslösningar, som skapar konkurrensfördelar för företag över hela världen. Vi designar, utvecklar och implementerar mjukvarulösningar för företag inom alla branscher. Vår gedigna erfarenhet inom lagerstyrning har resulterat i en stark produktportfölj av pålitliga lagerstyrningsprodukter, med WMS i fokus.

Consafe Logistics har 350 anställda och hjälper kunder i över 30 länder över hela världen från våra kontor i Sverige, Norge, Danmark, Holland, Polen och Storbritannien. www.consafelogistics.com

 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Consafe med Meritmind AB. För mer information kring tjänsten eller vår process är du välkommen att kontakta ansvarig Rekryteringskonsult på Meritmind, Helena Centerblad på 0707 49 99 63 alternativt helena.centerblad@meritmind.se.Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt dock senast den 16 februari, 2018.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickar när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.