Redovisningschef sökes till en bred roll på Munters Europe AB, Stockholm

Stockholm Heltid

Är du duktig på redovisning? Tycker du om att driva förändring? Vi söker dig som kanske är redovisningschef idag, till en roll som Finance Services Manager. I rollen har du det övergripande ansvaret för vår Financial Service avdelning för Munters Europe, som är ett internt service-center som ansvarar för redovisning, intern och extern rapportering, business control och treasury/cash management samt budget och prognos för interna kunder, totalt 6 bolag i Sverige samt 1 bolag i Danmark respektive Finland. Tyngdpunkten ligger på att kvalitetssäkra redovisningen för bolagen och att rapportera in till koncernfunktionen, men du kommer också att fortsätta arbetet med att utveckla avdelningen genom att digitalisera, effektivisera och modernisera processer och rutiner. Du rapporterar till MD Munters Europe.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Redovisningschef:

 • Huvudansvar för redovisningen i de svenska bolagen i koncernen
 • Intern och extern rapportering
 • Proaktivt identifiera, utveckla och implementera effektiva och standardiserade redovisningsprocesser
 • Kontakter med myndigheter och revisorer, skatterådgivare m.fl
 • System- och processägare
 • Personalansvar för 6 personer
 • Stötta Business Control och Treasury/Cash management-funktionerna

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har minst 5 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Lämplig bakgrund kan vara att ha arbetat som Redovisningschef och gärna drivit förändringsarbete tidigare. Du är väl förtrogen med IFRS, har du erfarenhet av Shared Service Center och produktionsekonomi ser vi det som meriterande. Vidare är du bra på att uttrycka dig väl på svenska och engelska, i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som Redovisningschef kommer du att ha nytta av dina strukturerade och ordningsamma egenskaper. Rätt person förstår vikten av samarbete och har ett coachande ledarskap samtidigt som man är tydlig och trygg som person. Man behöver också vara öppen för förändring och kunna leda förändring. Visst resande ingår i tjänsten.

Vad erbjuder företaget dig?
Ett av våra främsta mål på Munters är att skapa ”ett perfekt klimat” för kunder och medarbetare. Vi är stolta över att vara en pålitlig och rättvis arbetsgivare som är medveten om sitt ansvar över alla medarbetare.

Munters företagskultur, som är kvalitetsorienterad med en öppen syn på innovationer och förbättringar, baseras på förtroende och laganda som leder till att medarbetare får en hög grad av individuellt ansvar, flexibilitet och utmanande uppgifter.

En karriär hos Munters ger medarbetare stora möjligheter att vidga sina arbetsuppgifter och utvecklas i sina professionella roller. Genom att lyssna på varandra och leva efter ”One Munters”-visionen har vi stora möjligheter att samarbeta med kollegor runt om i världen. Detta har omvandlat ett medelstort företag till en framgångsrik global aktör.

Placeringsort: Stockholm

 

Om Munters
Munters is a global leader in customized energy-efficient climate solutions, ensuring perfect temperature and humidity control when it is mission critical. Munters was founded in 1955 and many of the patents are in the areas of dehumidification and evaporative cooling – our core technologies. We see sustainability issues as an important part of strategy, and one of our most fundamental values is sustainable value creation. Manufacturing and sales in over 30 countries and number of employees are around 3,700. Munters listed on Nasdaq Stockholm since 2017 and reports annual net sales of SEK 7.1 Billion. For more information, please visit www.munters.com

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Munters med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval sker löpande. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.
Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera