Redovisningschef till Canon Svenska AB, Solna

Stockholm Heltid

Vill du arbeta på ett internationellt bolag som redovisningschef och leda ett team på 4 personer? För Canons räkning söker vi en redovisningschef som vill utvecklas i en dynamisk miljö i ett ledande bolag inom sin bransch. Som redovisningschef kommer du att ansvara för att kvalitetssäkra bokslut och rapportering samt utveckling av processer och medarbetare. Canon i Sverige består av cirka 395 anställda och är en arbetsplats med hög trivsel där många stannar under flera år. Eftersom Canon Svenska är del av en internationell koncern är det en föränderlig arbetsplats där du som medarbetare utvecklas kontinuerligt i din kompetens. Som redovisningschef rapporterar du till CFO och arbetar i ljusa lokaler i Frösunda.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Redovisningschef

  • Många kontaktytor både i Sverige, England, Holland m fl länder, t ex med det internationella redovisningsteamet
  • Personalansvar för redovisningsteamet
  • Utveckling av medarbetare och processer
  • Stödja organisation i redovisningsfrågor samt interna och externa regelverk
  • Säkerställa att redovisningsprinciper, lagar och praxis efterföljs
  • Likviditetsprognoser och uppföljning
  • Kontakt med revisorer, banker och myndigheter

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande akademisk bakgrund med inriktning mot redovisning och flera års erfarenhet av kvalificerad redovisning. Du har några års dokumenterad erfarenhet av personalansvar och ett intresse och fallenhet för ledarskap och att utveckla dina medarbetare. Du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat i ett internationellt bolag (gärna börsnoterat i USA) och handskats med ett högt tempo samt arbetat mot strikta deadlines. Canon arbetar i flera system (i huvudsak Oracle men även t ex AS400) vilket gör att god systemvana är att föredra. Vidare har du goda kunskaper i Excel. Eftersom Canon är del av en internationell koncern, behöver du kunna behärska både engelska och svenska, i tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som redovisningschef hos Canon är det viktigt att du är trygg i din egen kompetens och har integritet. Du trivs med att leda andra och att hjälpa kollegor till att prestera på topp i sitt arbete. Du är bekväm i att arbeta med operativa redovisningsfrågor men också att kunna se och prioritera ditt samt din grupps arbete från ett helikopterperspektiv. Vidare har du en god social och kommunikativ förmåga och som person är du noggrann och pålitlig.  Att driva förändring triggar dig, du gillar utmaningar och du försöker alltid effektivisera i den mån det är möjligt.

Placeringsort: Solna

Om Canon Svenska AB
Canon Svenska AB marknadsför och säljer Canons branschledande produkter och lösningar på den svenska marknaden. Försäljningen av företagsprodukter och tjänster sker både genom franchisingkedjan Canon Business Center och fristående återförsäljare. Företaget marknadsför och säljer också konsumentprodukter inom bildhantering genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare. Canon Svenska har 395 anställda och omsätter ca 1.3 miljarder kronor. Canon Svenska är en del i den världsomspännande koncernen Canon Inc som omsätter 280 miljarder och har 197 000 anställda – varav 17 000 i Europa. Canon är ett av världens mest forskningsintensiva företag och under 2015 lämnades 4134 patent in, vilket är flest bland alla japanska företag. Canons filsosofi, Kyosei, är att arbeta tillsammans för allas bästa. Där ingår Canons miljöarbete som syftar både till att minska den egna miljöpåverkan och att hjälpa kunderna minska sin miljöpåverkan genom rätt val av produkter. Mer information om Canon finns på www.canon.se.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Canon med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Erna Stamming på 070 750 22 76. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan
• Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
• Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
• Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.