Redovisningschef till Haldex

Landskrona Heltid

Haldex Brake Products AB söker en Redovisningschef som ska leda den lokala ekonomiavdelningen och säkerställa att, i enlighet med Haldex strategi och affärsplan, de finansiella processerna fungerar och utvecklas på ett effektivt sätt. Som Redovisningschef kommer du att rapportera till koncernens CFO.

Arbetsuppgifter och ansvar:

 • Leda redovisningsavdelningen
 • Ansvar för månadsbokslut
 • Säkerställa att koncernrapporteringen görs i tid och med god kvalitet
 • Ansvar för den externa revisionsprocessen
 • Ansvar för att lagar och regler efterlevs, inklusive rapportering till myndigheter
 • Leda arbetet med finansiella prognoser, budget och strategi för bolaget
 • Säkerställa effektiva rutiner för avdelningen
 • Ansvar för process gentemot externt shared services center

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning på kandidat- eller magisternivå med inriktning på redovisning. Du har stor redovisningskunskap och erfarenhet av att arbeta i affärssystem, gärna Microsoft Axapta. Erfarenhet från att arbeta i koncernrapporteringssystem, med fördel Cognos Controller, är meriterade men inget krav. Vidare har du erfarenhet av lagerredovisning och gärna erfarenhet från internationellt och/eller tillverkande bolag. För att lyckas bör du även ha ett genuint intresse/förmåga för ekonomiska analyser och problemlösning. I arbetet ingår internationella kontakter och du kommunicerar därför obehindrat på engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Du har tidigare erfarenhet av att leda en avdelning. Som person har du förmåga att anpassa din kommunikation till olika individer och förutsättningar. Du är förändringsbenägen och målfokuserad. Vidare har du egenskaper såsom analytisk, problemlösningsorienterad, noggrann och stresstålig.

Placeringsort: Landskrona

Om Haldex
Haldex tillverkar bromsprodukter och -komponenter till tunga fordon som möjliggör resan mot elektrifierade och självkörande fordon. Bland företagets kunder finns samtliga stora tillverkare av dessa typer av fordon som Volvo, Scania, Daimler, Freightliner, Schmitz och Krone samt ett stort antal distributörer på eftermarknaden. Haldex huvudkontor är lokaliserat i Landskrona och koncernen har 2 176 medarbetare inom försäljning, FoU, teknisk service och produktion i 19 länder. Nettoomsättningen 2017 uppgick till cirka 4,5 miljarder kronor med 6,5 procent i rörelsemarginal. Haldex är noterat på Stockholmsbörsen.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Haldex med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Centerblad på 0707 49 99 63. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.