Redovisningschef till Infranord

Stockholm Heltid

Infranord söker nu en redovisningschef med ansvar för moderbolagets och koncernens redovisningsfunktion. Utöver ansvaret för bokslutsprocess och extern rapportering,  redovisningsfrågor och skatt kommer du som redovisningschef att ha personalansvar för fyra redovisningsekonomer och chefen för kund- och leverantörsreskontra. Du sitter i ledningsgruppen för CFO funktioner.
Infranord är marknadens ledande järnvägsentreprenör.  Koncernen tillämpar IFRS och som redovisningschef kommer du att stötta dina medarbetare och säkerställa att rapporteringen blir korrekt enligt IFRS regelverk samt driva implementering av nya standarder. Du kommer även att vara med att  utforma  ekonomifunktionens nya organisation, utveckla och effektivisera avdelningen samt se över systemuppsättningen. Tjänsten rapporterar till Infranords CFO och är placerad i bolagets fräscha lokaler i Solna Strand.

Ansvarsområden

 • Leda och styra arbetet med redovisning, bokslut och rapportering för Infranord AB samt i koncernen.
 • Extern rapportering i form av årsredovisning och delårsrapporter.
 • Ansvar för redovisningsprinciper i moderbolag och koncern. Bevaka nya regler och föreskrifter och säkerställa att Infranord följer gällande regelverk
 • Ansvar för kontakt med koncernens externa revisorer
 • Ansvar för koncernens inkomstbeskattning, skatteberäkningar och övrig hantering av frågor inom inkomstskatt i Sverige och Norge
 • Bokslutsarbete och avstämningar
 • Leda och delta i aktiviteter och projekt för att öka kvalitet och effektivitet i koncernens redovisning/rapportering
 • Personalansvar för fem medarbetare inklusive chefen för reskontragrupperna

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med en gedigen erfarenhet av att som redovisningschef ansvara för redovisning och bokslutsprocessen i sin helhet. Du har en bred kunskap om det redovisningstekniska och är van att även hantera operativa redovisningsfrågor, men också att kunna se och prioritera gruppens arbete från ett helikopterperspektiv. Du har erfarenhet  av skattefrågor samt har en hög IT-mognad och systemintresse. Meriterande är om du har erfarenhet från entreprenadbranschen eller annat företag med större projekt.

Personliga egenskaper
Som redovisningschef på Infranord är du trygg i ledarrollen, har en prestigelös inställning samt är van att ta ansvar full ut. Vidare är du lugn och strukturerad med integritet samtidigt som du är bra på att bygga relationer och förstår vikten av samarbete och ett coachande ledarskap.

Placeringsort: Solna

Infranord erbjuder: En central position hos Infranord som agerar i en bransch som jobbar för hållbarhet och fungerande infrastruktur. Infranord strävar efter att erbjuda ett inspirerande arbetsklimat med goda möjligheter till utveckling i en framtidsbransch.

Om Infranord
Infranord är marknadens ledande järnvägsentreprenör. Vi bygger och underhåller järnväg med fokus på kundnytta, säkerhet och hållbarhet. Vi är cirka 1800 medarbetare och omsätter ca fyra miljarder kronor. Våra kunder är spårförvaltare som exempelvis Trafikverket och SL, men även industrier, kommuner och hamnar. Omkring 90 procent av våra uppdrag är i Sverige och sedan några år bedriver vi även verksamhet i Norge. Efterfrågan på våra tjänster drivs av resenärer och godstransportörer. Infranord bedriver en verksamhet som gör att medarbetarna i många fall arbetar i en riskfylld miljö. ​För att säkerställa säkerheten för medarbetare och underleverantörer krävs ett systematiskt och långsiktigt säkerhetsarbete och därför står det högst på agendan för oss. Mer information om Infranord finns på www.infranord.se.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Infranord med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070-9817751. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 15 mars 2018. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.