Redovisningschef till Kunskapsskolans huvudkontor i Stockholm

Stockholm Heltid

Är du en ansvarstagande Redovisningschef som vill arbeta i en internationell koncern med stort engagemang? Drivs du av utveckling och vill verka operativt i denna platta organisation? Nu har du som Redovisningschef möjlighet att bidra och bli en viktig del i denna utvecklingsorienterade koncern.

Som redovisningschef ansvarar du tillsammans med ditt redovisningsteam för redovisningen i koncernens bolag. Du organiserar och utvecklar gruppens arbete samtidigt som du arbetar operativt tillsammans med din grupp.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Redovisningschef

 • Ansvara och kvalitetssäkra bokföring, koncernposter och bokslut med rapportering enligt K3
 • Upprätta årsredovisning enligt K3
 • Anläggningsredovisning
 • Likviditetsplanering
 • Leda och utveckla redovisningsteamet om 4 personer
 • Utveckling av processer och rutiner på ekonomiavdelningen
 • Samarbeta med controller gällande kostnadsuppföljning och analys
 • Systemansvar för affärssystem

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har arbetat minst fem år inom redovisning med personalansvar. Du har troligtvis en akademisk examen inom ekonomi. Du har mycket goda kunskaper både inom redovisning och olika regelverk. Du har mycket god vana av olika affärssystem och du är en rutinerad Excel-användare. Du talar och skriver svenska obehindrat och du har goda kunskaper i engelska.

Personliga egenskaper
Som person är du analytisk och positiv, och du har ett starkt eget driv. Du är trygg i ditt ledarskap och har en prestigelös entreprenöriell inställning. Ditt arbetssätt är proaktivt och du är en lagspelare med god kommunikativ förmåga. Du är strukturerad och organiserar gruppens arbete samtidigt som du trivs med att arbeta operativt tillsammans med din grupp.

Vad erbjuder Kunskapsskolan dig?

Som Redovisningschef på Kunskapsskolan erbjuds du att vara del i ett bolag som drivs av utveckling. Organisationen är platt med snabba beslutsvägar och engagerade kollegor. Till denna inspirerande miljö kommer dina kollegor för att de verkligen vill arbeta i denna drivna organisation.

Placeringsort: Hammarby Sjöstad i Stockholm

Om Kunskapsskolan
Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd. Utbildningarnas viktigaste kännetecken är den pedagogiska modellen med en personligt utformad utbildning som ger kunskap och förmågor för framtiden. De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 14 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Kunskapsskolan i Sverige ingår i ett internationellt nätverk av skolor runt om i världen med omkring 5 000 elever som följer hela eller delar av Kunskapsskolan arbetssätt, the KED Program. Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Kunskapsskolan med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Ulrika Wallerman 070-166 08 60 och Martin Nyström 070-166 08 11. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera