Redovisningschef till Mekonomen Group, Stockholm

Stockholm Heltid

Vill du arbeta i ett starkt team och tillsammans med dina kollegor bidra till vår fortsatta framgång? Då är du varmt välkommen till Mekonomen Group som vår nya redovisningschef! För Mekonomen Groups räkning söker vi nu en redovisningschef med ledarerfarenhet till en spännande roll i en föränderlig miljö. Ditt ansvar kommer att vara kvalitetssäkring och utveckling av vår bokslutsprocess, stötta och leda medarbetare samt agera som en brygga mellan Gemensam Finans och Group Finance.  Som redovisningschef rapporterar du till vår ekonomichef och din arbetsplats är centralt belägen i Stockholm på Torsplan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Redovisningschef:

 • Processledare och chef för den centrala redovisningsfunktionen
 • Ansvar för att kvalitetssäkra våra månads- kvartals- och årsbokslut samt årsredovisning och deklarationer
 • Ansvar för kontakt med interna och externa revisorer
 • Ansvar för kontakt med våra outsourcingpartners
 • Vidareutveckla redovisningsrutiner och processer och medverka i projekt inom ekonomi
 • Stöd till organisationen gällande redovisningsfrågor
 • Personalansvar för redovisningsteamet om 10 personer

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande akademisk bakgrund med inriktning mot redovisning. Du har flera års erfarenhet av kvalificerad redovisning, gärna med bakgrund från revision och IFRS. Du har dokumenterad erfarenhet av personalansvar och ett intresse och fallenhet för ledarskap och att utveckla dina medarbetare. Vidare har du goda kunskaper i Excel och du är bra på att uttrycka dig väl på engelska och svenska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som redovisningschef hos Mekonomen Group är det viktigt att du är trygg i din egen kompetens och ditt ledarskap. Du tillför energi och bidrar med ett nyskapande tänk och du har en drivkraft i att förbättra, förenkla och effektivisera. Du har en god kommunikativ förmåga och som person är du noggrann och pålitlig.

Placeringsort: Stockholm

Om Mekonomen Group
Mekonomen Group gör billivet enklare och mer prisvärt för våra kunder. Det gör vi genom ett brett och lättillgängligt utbud av prisvärda, innovativa lösningar och produkter för konsumenter och företag. Koncernen består av bolagen MECA, Mekonomen och Sørensen og Balchen. Vi är Nordens ledande bilservicekedjor med en egen grossistverksamhet, ca 340 butiker och över 2000 anslutna verkstäder under koncernens varumärken.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Mekonomen Group med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Erna Stamming på 070-750 22 76. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.