Redovisningschef till Office Depot, Stockholm

Stockholm Heltid

Till ekonomiavdelningen på Office Depot söker vi redovisningschef som drivs av ledarskap och förändring. Som redovisningschef har du en spännande roll där du får vara med och utveckla ekonomifunktionen och medarbetarna med fokus på samarbete och kompetensöverföring mellan avdelningarna. Du kommer att ansvara för en grupp med 5 direktrapporterande och vara en nyckelspelare i arbetet med att bygga ett framgångsrikt team. Du rapporterar till Finance Director och jobbar i moderna kontor en kort promenad från Solna station, Stockholm.

Dina huvudsakliga ansvarsområden som Redovisningschef:

  • Leda, fördela och utveckla arbetet i redovisningsavdelningen med 5 direktrapporterande medarbetare
  • Proaktivt identifiera, utveckla och implementera effektiva och standardiserade redovisningsprocesser
  • Månads-, kvartals- och årsbokslut samt externa myndighetskontakter
  • Moms och skatteredovisning, legal rapportering, IFRS samt årsredovisning
  • Managementrapportering
  • Medverka i projekt för att effektivisera flöden med hjälp av digitala systemlösningar

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med flerårig erfarenhet av personalledning och av operativt arbete med redovisningsprocessen i sin helhet. Vi ser gärna erfarenhet från revision och/eller från redovisningsavdelning där du arbetat med kvalificerad redovisning. Har du erfarenhet från IFRS-bolag och av att ha hanterat en outsourcad enhet ses det som meriterande. Det är också positivt om du har erfarenhet av förändringsarbete.

Personliga egenskaper
Ditt ledarskap grundar sig i ett uppmuntrande, coachande förhållningssätt och du har en god kommunikativ förmåga samt lätt för att samarbeta. Med en relativt stor personalgrupp, behöver du ha ett intresse för ledarskap och att utveckla personalen och funktionen. Du trivs i ett företagsklimat som förändras och du kommer att ha nytta av ett strukturerat arbetssätt och ett eget driv.

Vad erbjuder företaget dig?
Office Depot är inne i ett synnerligen intressant läge med många spännande utmaningar.
I rollen erbjuds du:
– En roll med frihet under ansvar, där du får sätta din prägel.
– En modern arbetsgivare, som förstår vikten av balans mellan arbete och fritid.
– Väl utformat förmånspaket, med friskvård, STI-program och självklart rabatt i internshopen.

Placeringsort: Stockholm

Om Office Depot
Office Depot Svenska AB är ett av Sveriges ledande kontorsvaruföretag med försäljning via butiker, Internet samt direktförsäljning. Bolaget har totalt en omsättning på drygt 1 miljard SEK och ca 350 medarbetare. Varumärket Office Depot grundades 1986 i USA och finns i mer än 50 länder. Office Depot Svenska AB är en del av Office Depot Europa som sedan 1 januari 2017 ägs av det tyska Investmentbolaget Aurelius.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Office Depot med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm 070-712 9808. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Slutkandidaten kommer också att få genomgå en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.