Redovisningschef till PayEx, Visby

Visby Heltid

Får tanken på IFRS, skatt, moms, redovisningsprocesser, bokslut och finansiella regelverk det att kittla i magen? Om detta är din passion och du dessutom har erfarenhet och intresse av att leda en avdelning så kan det vara dig PayEx söker. Meritmind har fått förtroendet att hjälpa PayEx i rekryteringen till rollen som Redovisningschef i Visby.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Avdelning Group Finance uppdrag är att säkerställa att PayEx har en välfungerande ekonomifunktion. Det innebär bland annat intern- och extern finansiell rapportering samt support till verksamheten med löpande analyser och stöd i ekonomiska frågor.

Ditt fokus kommer vara att säkerställa att PayEx rapporterar och efterlever de lagar, krav och regler som vid var tid är gällande för det löpande redovisningsarbetet och därtill kopplad rapportering – både internt samt mot myndigheter.

I din roll som redovisningschef så har du det fulla medarbetaransvaret för dina kvalificerade medarbetare i teamet.

Ansvarsområden

 • Ansvarig för löpande redovisning, bokslut och rapportering för alla koncernens legala enheter
 • Säkerställa att PayEx efterlever redovisningslagen och kapitaltäckningsregelverket och löpande hålla sig uppdaterad om regelverksändringar
 • Säkerställa att teamet är uppdaterade på gällande skatte-och bokföringslagstiftning och kapitaltäckningsregelverk samt att genomföra aktuella förändringar till följd av ändring i lagar och regler
 • Ansvarig för att kontinuerlig utveckla och förbättra temets arbete m a p processer, rutiner, rapportering, system och dokumentation
 • Bistå med planering, koordinering och utförande av myndighetsrapportering inkl. FI samt löpande intern risk- och kapitalrapportering till Swedbank
 • Ansvarig för Capital Forecast och delaktig i IKLU processen
 • Risk och Compliance koordinator för finansfunktionen

Erfarenhet och personliga egenskaper

Vi söker dig som har många års dokumenterad erfarenhet som redovisningschef gärna med revisorsbakgrund. Vi tror att du har tidigare erfarenhet av finansiell verksamhet och har god förståelse för finansiella flöden.

Du agerar självständigt och proaktivt och tar dig an uppgifter på ett prestigelöst och flexibelt sätt.

Du är inte heller främmande för att ta ansvar och vill driva teamets utveckling framåt. Med dina starka ledaregenskaper stimuleras du av att få arbeta med andra människor.

Vi tror att du har en akademisk examen motsvarande Civilekonom eller MBA.

Du behöver ha mycket goda kunskaper om såväl finansiella regelverk, inklusive IFRS, som Excel. Ytterligare väsentliga erfarenheter är:

 • koncernredovisning
 • cross-border/transfer pricing avtal
 • balansföring och aktiviering av kostnader
 • effektivisering av redovisningsprocesser
 • kreditrisker, kreditriskmodeller samt mycket god förståelse av hur bankers risker uppstår

Placeringsort
Primärt Visby

Om PayEx och Gotland

PayEx är arbetsplatsen där nutidens utveckling ger utrymme till innovation, här är skälet till att alltid ligga i framkant givet. Här ges utrymme till att tänka nytt, få ansvar och frihet.

Vår vision är att alla förr eller senare ska betala via PayEx. Det är en ambitiös vision som visar att vi har en stark tro på oss själva. Vi drivs av hög servicegrad, innovationskraft och entreprenörsanda. PayEx framgång beror till stor del på att vi har engagerade och kompetenta medarbetare som tar ett stort ansvar.

Vi vill att du delar våra värderingar och därmed har fokus på Service, vill arbeta med din egen och andras Knowledge, anser att Honesty är en självklarhet och älskar Innovation lika mycket som vi gör.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på: http://gotland.com/flytta-hit/

På instagram kan du via @payexpeople följa PayEx medarbetares vardag.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar PayEx med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Håkan Holmberg på 073-394 55 52. Frågor om tjänsten kan också besvaras av PayEx CFO Nils Lossius, 076-171 71 33. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 31 juli 2019. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Setill att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.