Redovisningschef till Recipharm, Stockholm

Stockholm Heltid

Här får du chansen att ta över ansvaret för ett väl fungerande SSC på ett entreprenörsdrivet bolag på en kraftig tillväxtresa. Som Redovisningschef kommer du att ansvara för en självgående grupp som sköter redovisningen i Recipharms svenska bolag, som tillsammans omsätter ca 1,4 miljarder. Det råder god stämning och vi har bra processer, däremot finns behov av digitalisering, automatisering och ökad intern kontroll, vilket blir ditt fokus. Under 2020 och 2021 pågår projekt med SAP-implementering i samtliga bolag där du som Redovisningschef har en självklar roll. Som Redovisningschef har du många kontaktytor, dels mot Group Finance-avdelningen på huvudkontoret, dels mot VD och controllers i de olika svenska bolagen samt ofta också finansavdelningar i de utländska bolagen. Du rapporterar till Director Group Finance Operations (som i sin tur rapporterar till CFO). Kontoret ligger idag i Jordbro, men kommer under sommaren 2020 flytta till söderförort närmare city. Nuvarande redovisningschef kommer att gå i pension under sommaren, varför vi söker någon som gärna kan börja i maj.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Huvudansvar för Recipharms SSC som sköter redovisningen i 13 svenska bolag
 • Intern och extern rapportering
 • Proaktivt identifiera, fånga upp krav, utveckla och implementera effektiva och standardiserade redovisningsprocesser
 • Kontakter med myndigheter och revisorer, skatterådgivare m.fl
 • System- och processägare
 • Internkontroll
 • Personalansvar för ca 8 personer

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och som har minst 5 års relevant erfarenhet. En lämplig bakgrund är att ha varit redovisningschef tidigare eller t ex SSC-chef. Du har goda kunskaper i redovisning och intern kontroll. Vi värdesätter också att du har drivit förbättrings- och digitaliseringsarbete tidigare. Recipharms koncernspråk är engelska och du behärskar såväl engelska som svenska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Vi söker en person som tycker om redovisning och som drivs av utveckling som kan fortsätta vårt förändringsarbete. Här får du vara med och påverka. Rätt person har också ett coachande ledarskap och kan hantera många kontaktytor. Eftersom det händer mycket på Recipharm så är det också viktigt att vara flexibel och förändringsbenägen.

Vad erbjuder företaget dig?
På Recipharm ger vi dig goda möjligheter och utrymme till att påverka och bidra till utveckling. Här får du en bred roll och du kommer att få vara med på en spännande resa i en expansiv bransch med intressanta produkter som bidrar till hälsa och välbefinnande i samhället. Recipharms utveckling har varit och fortsätter att vara mycket god och stabil. Vår flexibilitet och förmåga att anpassa verksamheten till verkligheten har utvecklats till en av bolagets styrkor. Ett växande företag erbjuder helt nya möjligheter och vi kan erbjuda förändring och utmaningar yrkesmässigt till dem som vill, på alla nivåer. Vi gör saker själva, vilket också erbjuder utmaningar och skapar engagemang – för rätt personer.

Placeringsort: Stockholm


Om Recipharm
Recipharm är ett ledande CDMO-företag (Contract Development and Manufacturing Organisation) inom läkemedelsindustrin och har cirka 6 000 anställda. Recipharm erbjuder tillverkningstjänster av läkemedel i olika former, produktion av material till kliniska prövningar och API:er, samt farmaceutisk produktutveckling. Recipharm tillverkar flera hundra olika produkter åt såväl stora läkemedelsföretag som mindre utvecklingsbolag. Bolaget omsätter cirka 6 miljarder kronor och har utvecklings- och tillverknings-anläggningar i Frankrike, Indien, Israel, Italien, Portugal, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tyskland och USA med huvudkontor i Stockholm, Sverige. Recipharms B-aktie (RECI B) är noterad på Nasdaq Stockholm.
För mer information besök företagets hemsida www.recipharm.com

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Recipharm med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Setill att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.