Coachande, nyfiken Redovisningschef till Schneider Electric Sverige, Stockholm

Stockholm Heltid

Schneider Electric – en ledande internationell aktör inom området digital transformation, söker en nyfiken, coachande redovisningschef, som vill utveckla sig själv och sin avdelning. I din roll som Redovisningschef kommer du att leda ett team med 13 duktiga medarbetare och ha en viktig och central roll i Financeavdelningens utveckling. Du ser till att rapportering sker enligt IFRS och ansvarar för att stänga de legala böckerna enligt Swedish GAAP. Du är även delaktig i bokslutsarbetet och efterlevnad av aktuella regler och praxis. Vi söker en engagerad ledare som är strukturerad och analytisk samt har förmågan att utveckla sina medarbetare. Du är bekväm i din kommunikation och är van att hantera bolagsledningsfrågor. Som person är du trygg och inger förtroende samt är van vid att arbeta mot tydliga mål såväl kvalitativt som tidsmässigt. Du sitter med i Financefunktionens ledningsgrupp och rapporterar direkt till Schneider Electric CFO i Sverige. Rollen placerad i trevliga lokaler i Frösundavik, Solna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Personalansvar för 13 personer
 • Driva förbättringar och effektiviseringar i arbetssätt för redovisningsavdelningen och i
  samarbetet med Shared Service Centers
 • Ansvara för månads- och årsbokslut i de svenska bolagen
 • Se till att redovisningen i bolagen motsvarar kraven på intern och extern rapportering
 • Ansvar för årsredovisningar, bolagshandlingar och kontakter med revisorer
 • Följa utvecklingen av regelverk inom redovisningsområdet

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och som har erfarenhet av redovisning och ledarskap. Du är bekväm med att arbeta med operativa redovisningsfrågor, inklusive med IFRS och Swedish GAAP. Din ledarskapserfarenhet och vana att ta initiativ, beslut och att driva saker självständigt är relevant för tjänsten. Du är strukturerad med en god administrativ förmåga och har generellt goda systemkunskaper. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper
Ditt ledarskap grundar sig i ett uppmuntrande och coachande förhållningssätt och du har en god kommunikativ förmåga och lätt för att samarbeta. Du trivs i ett företagsklimat som förändras och utvecklas och inspireras av att leda ditt team. Som ledare skapar du engagemang samtidigt som du visar självtillit och stabilitet. Du tillför energi och bidrar med ett nyskapande tänk och har en drivkraft i att förbättra, förenkla och effektivisera.

Placeringsort: Stockholm

Om Schneider Electric
Schneider Electric är med 180 000 anställda i mer än 100 länder, världsledande inom energilösningar. Från enklaste produkt till komplexa system bidrar vår teknik, våra programvaror och tjänster till att förbättra drift och automation av våra kunders verksamheter. Schneider Electric är ledande inom den digitala omvandling av energihantering och automation i bostäder, fastigheter, datacenter, infrastruktur och industrier. Schneider Electric omsätter 25 miljarder Euro och är noterade på Paris Stock Exchange.


Schneider Electric erbjuder
På Schneider Electric vill vi ha de bästa medarbetarna. Därför prioriterar vi utbildning och personlig utveckling genom att strukturerat arbeta med utbildningsplaner från dag ett. Som Redovisningschef kommer du ständigt att utveckla din professionella kompetens, företagskunskap och ges möjlighet att fokusera på din personliga utveckling. Vi hoppas att du vill utvecklas inom Schneider-organisationen och du kommer att få möjlighet att driva de intressen och karriärvägar som du önskar.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Schneider Electric med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm på 070-712 9808. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.