Redovisningschefer till Meritminds konsultverksamhet, Stockholm

Stockholm Heltid

Har du erfarenhet av kvalificerad redovisning och vill utvecklas ytterligare inom området? Som redovisningschef på Meritmind kommer du att arbeta med kvalificerade redovisningsfrågor ute hos våra kunder. I rollen som konsult på Meritmind får du möjligheten att arbeta med varierande arbetsuppgifter, i olika branscher och på olika företag. Våra kunder är främst medelstora till stora företag, många av dem är internationella och börsnoterade.

Arbetet som redovisningschef hos våra kunder kan bland annat innefatta:

 • Ansvar för den legala redovisningen och rapporteringen
 • Bokslut (månad, kvartal, år)
 • Skatte- och momshantering
 • Årsredovisningar
 • Vara bollplank och coacha verksamheten i redovisningsrelaterade frågor
 • Driva, koordinera och utveckla rutiner och processer inom området
 • Personalledning


Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och som har minst fem års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. För att lyckas i rollen som redovisningschef tror vi att du har arbetat på några av de större revisionsbolagen samt är van att driva och utveckla processer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av IFRS, US Gaap eller andra redovisningsstandarder. Du är van att arbeta i olika affärssystem och har goda kunskaper i Excel. Det är viktigt att du behärskar engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som redovisningschef är du en ansvarstagande person som ser vikten av kvalitet och noggrannhet i allt arbete. Du tycker om att arbeta mot deadlines samt har en god kommunikativ förmåga.  För att lyckas i rollen som konsult ser vi även att du har en prestigelös inställning, är serviceinriktad, positiv och ansvarstagande samt stimuleras av att möta nya miljöer.

Placeringsort: Storstockholm

 

Om Meritmind
Meritmind är konsultföretaget för kvalificerade tjänster inom ekonomiområdet. Vi bistår företag och organisationer med interimstjänster, rekrytering & ledarskap samt rådgivning. Från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås och Linköping hjälper vi kunder i hela Sverige och internationellt. Företaget grundades år 2000 och har idag 300 medarbetare. Meritmind har utsetts till Gasellföretag (DI), Superföretag (Veckans Affärer) samt tillsammans med Brightby, ”Snabbväxare” på Tillväxtlistan (Affärsvärlden/Ahrens). Meritminds grundare och vd, Helena Casserlöv-Kvist, utsågs till ”Årets företagerska” under Beautiful Business Award 2011, blev nominerad till ”Alla tiders entreprenör” av Svenska Dagbladet (2014) och har utsetts till en av Sveriges mäktigaste kvinnliga entreprenörer i Veckans Affärer 2014, 2015, 2016 och 2017.

 

Ansökan

För mer information eller frågor är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef Hanna Richter Liliegren på 070-790 96 06/hanna.richter@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Välkommen in med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.