Redovisningsekonom sökes till innovativt Biotech-bolag

Stockholm Heltid

Vill du arbeta för ett bolag som verkligen gör skillnad? Se hit!

Nu söker vi på Brightby/Meritmind en redovisningsekonom som vill arbeta brett i sin roll som ekonom på ett bolag beläget i centrala Stockholm.

Bolaget är ett internationellt noterat biotech-bolag som bildades år 2000 av några av Sveriges ledande cancerforskare och forskningsinstitut. Mer än 20 år senare är bolaget engagerat i att ge patienter tillgång till sitt innovativa alkylerande läkemedel. Bolaget utvecklar riktade behandlingar för svårbehandlade hematologiska sjukdomar. Bolaget är forskningsdrivet och arbetar målmedvetet för att ta fram innovationer till patienter med stora medicinska behov och förbättra patienternas livskvalitet.
Huvudkontoret ligger i Stockholm och bolaget har också en modern anläggning för preklinisk läkemedelsutveckling i Solna.

Vi söker dig som vill jobba i ett tajt ekonomiteam och tillsammans med Redovisningschefen ansvara för den löpande redovisningen.

Dina arbetsuppgifter kommer till stor del bestå av:

 • Leverantörsreskontra, betalningar, kontakt med leverantörer
 • Reseräkningar
 • Viss löneadministration
 • Löpande bokföring

Grundläggande kvalifikationer:

 • Akademisk eller relevant utbildning inom ekonomi
 • God systemvana avseende ekonomisystem
 • Goda kunskaper i Excel
 • 3-5 års relevant arbetslivserfarenhet
 • Flytande svenska och engelska i både tal och skrift

Meriterande kvalifikationer:

 • Vana från bolag med stora flöden, gärna börsnoterade
 • Erfarenhet av förändring- och processarbete
 • Arbetat i Fortnox

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som brinner för att arbeta för en verksamhet som verkligen vill göra skillnad och där du kommer visa detta i ditt dagliga arbete och leverans av detta.

Vi vill även att du som person har en prestigelös inställning till dina arbetsuppgifter och trivs i en roll där du både självständigt och tillsammans med dina kollegor arbetar för att leverera en så väl utförd tjänst på ett så effektivt och professionellt sätt som möjligt. Du är analytisk och noggrann och trivs med att arbeta i ett högt tempo där du med din nyfikenhet gärna kommer med utveckling- och förbättringsförslag. Du är enkel och flexibel samt har lätt för att kommunicera med såväl kollegor som externa kontakter och har vana av att sätta dig in i nya områden och driva på arbetet självständigt. Du är helt enkelt en härlig lagspelare som vill utvecklas!

Övrigt

Tillsättning: Omgående, eller med hänsyn till uppsägningstid

Placering: Centrala Stockholm

Anställning: provanställning 6 månader som konsult hos Brightby/Meritmind. Därefter finns möjlighet att gå över direkt till kund (Hyrrekrytering)

Brightby Bemanning är Meritminds erbjudande av högkvalitativa bemanningstjänster inom ekonomi, bank, finans och försäkring. Meritmind är specialister på kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning. Vi är ledande inom vår nisch och har förmodligen branschens största nätverk av ekonomer. Varje år söker ca 18 000 kandidater jobb via oss. Vi är i dagsläget 370 anställda, omsätter en halv miljard och är verksamma i Sverige. Vår värderingsstyrda organisation kombinerar det kommersiella med omtanke. Läs mer på meritmind.se.

Vi erbjuder ett stort utbud av utbildningar och seminarium samt föreläsningar och konsultträffar. Utöver detta har du som konsult tillgång till ett digitalt utbildningsverktyg för att effektivisera din vardag och få kompetensutveckling på ett enkelt och snabbt sätt. Allt för att du ska få möjlighet att kompetensutvecklas och trivas i din roll som konsult.
Som konsult på Brightby Bemanning har du en trygg anställning som omfattas av kollektivavtal. Självklart har vi också förmåner som försäkringar, friskvårdsbidrag, företagshälsovård och tillgång till förmånsportalen Benify

 

Ansökan

För mer information är du välkommen att kontakta Carolina Löfgren på carolina.lofgren@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Brightby Bemanning arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil-status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

 

Ansök till denna tjänst

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Bli konsult hos Meritmind!

Vill du utvecklas snabbt och vara med att bidra till våra kunders fortsatta framgång?

Läs mer