Redovisningsekonom, Stockholm City

Stockholm Heltid

Vi söker en redovisningsekonom! Är du en systemintresserad redovisningsekonom som vill arbeta på ett företag som drivs av grundläggande värderingar samt utför ett mycket meningsfullt arbetet varje dag? Då tycker jag att du kan läsa vidare. Den här tjänsten kräver att du har några års ekonomierfarenhet för att axla den här rollen och det är starkt meriterande om du har varit med i ett systembyte tidigare. Detta är ett konsultuppdrag på ca 8 månader med möjlighet till förlängning med start är asap.

Arbetsuppgifter:

 • Kundreskontraarbete med tillhörande fakturering, krav- och inkassohantering samt analys av reskontravärden
 • Bokföring och avstämning av dagskassor, bankkonton och cashpool
 • Ansvarig för deponering av likvida medel samt beställning av kontanter
 • Avstämning av koncernmellanhavanden
 • Avstämning och reglering av koncernens lån och tillhörande räntor
 • Delta i implementationen av nytt ERP (Visma.net) innefattande tester, acceptanstest, uppförande av instruktioner och rutinbeskrivningar inom ovannämnda ansvarsområden
 • Back up till Leverantörsreskontra med tillhörande scanning och utbetalningar
 • Utbetalning av manuella utlägg och ersättningar
 • Delaktig i månads och årsbokslut
 • Övrig avstämning av ekonomichefen ålagda balans- och resultatkonton
 • Kontroll och uppföljning av att attestordning följs
 • Verka för nära samarbete med övriga kollegor på ekonomiavdelningen för att bidra till effektivisering av ekonomiska flöden och processer samt skapa säkerhet i rapportering och analys
 • Backup vid frånvaro på ekonomiavdelningen, där så är möjligt
 • Genomföra betalningar enligt fullmakt
 • Att utveckla och fatta beslut inom de av ekonomichefen ålagda ansvarsområden

Bakgrund och erfarenhet:

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter så du känner dig trygg i din redovisningskompetens. Meriterande om du tidigare har erfarenhet av att arbeta i systemen Visma.Net eller Jeeves.  Du har en ekonomiutbildning och gärna en eftergymnasial ekonomiutbildning. Du talar och skriver flytande svenska och engelska. Erfarenhet av kvalificerat kund- och leverantörsreskontraarbete inom stora (minst 20 000 transaktioner per år) och komplexa flöden i en koncern. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från systemimplementationer.

Personliga egenskaper:

Som person ser vi gärna att du är både social och kommunikativ mot kollegor och mot övriga i organisationen. Du kommer sitta i ett team där det är ett tight samarbete men du kommer ha egna ansvarsområden. Du är van att arbeta analytiskt, noggrant, strukturerat och effektivt. Vi ser gärna att du är lösningsorienterad och kan driva ditt arbete framåt självständigt.

Om oss:

Brightby Bemanning är Meritminds erbjudande av högkvalitativa bemanningstjänster inom ekonomi, bank, finans och försäkring. Meritmind är specialister på kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning. Vi är ledande inom vår nisch och har förmodligen branschens största nätverk av ekonomer. Varje år söker ca 18 000 kandidater jobb via oss. Vi är i dagsläget 370 anställda, omsätter en halv miljard och är verksamma i Sverige. Vår värderingsstyrda organisation kombinerar det kommersiella med omtanke. Läs mer på meritmind.se.

Vi erbjuder ett stort utbud av utbildningar och seminarium samt föreläsningar och konsultträffar. Utöver detta har du som konsult tillgång till ett digitalt utbildningsverktyg för att effektivisera din vardag och få kompetensutveckling på ett enkelt och snabbt sätt. Allt för att du ska få möjlighet att kompetensutvecklas och trivas i din roll som konsult.
Som konsult på Brightby Bemanning har du en trygg anställning som omfattas av kollektivavtal. Självklart har vi också förmåner som försäkringar, friskvårdsbidrag, företagshälsovård och tillgång till förmånsportalen Benify

Ansökan

För mer information är du välkommen att kontakta Frida Dahlqvist, frida.dahlqvist@meritmind.se

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Brightby Bemanning arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil-status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Ansök till denna tjänst

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Bli konsult hos Meritmind!

Läs om livet som anställd konsult på Meritmind

Läs mer