Redovisningsekonom till AB Karl Hedin Bygghandel i Eskilstuna *)

Eskilstuna Heltid

AB Karl Hedins tre redovisningsekonomer är ekonomigränssnittet mot bygghandelns 48 filialer, reskontrateamet och Business Control. Nu när Lillemor går i pension söker vi hennes efterträdare.

Är du en initiativrik och serviceminded redovisningsekonom som tycker att personlig kontakt är det smartaste sättet att komma vidare samtidigt som du kan styra upp ditt dagliga arbete självständigt? Då kommer du trivas i en prestigelös organisation som präglas av att lösa tillsammans och utveckla processerna.

*) Vi har föreslagit placering i Eskilstuna där även Business Controllern är stationerad men du är också välkommen att söka om du hellre vill jobba i Enköping, Fagersta eller Borlänge.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som redovisningsekonom

Du kommer, tillsammans med dina kollegor i ekonomiteamet, att hantera den dagliga bokföringen och redovisningen av Karl Hedins byggvarubutiker, filialerna. Du är den ekonomiska kontaktpersonen för 16 filialer och har en nära kontakt med såväl filialchefer som med kollegorna i de andra administrativa teamen.

Förekommande löpande uppgifter är t ex:

  • Daglig bokföring av filer, dagskassor etc
  • Avstämningar
  • Moms
  • Månadsrapportering
  • Delaktig i budget
  • Förberedelse för årsbokslut

Flödena är i stora delar automatiserade och det finns möjligheter att med tiden jobba mer med analys och rådgivning till filialerna. Vi uppskattar också om du själv inspireras av att delta i administrativa processförbättringar.

Kvalifikationer och erfarenhet

Du har förmodligen jobbat med hela redovisningsprocessen i ett par år, känner dig bekväm i Excel samt har vana från något modulbaserat ERP-system.

Vi ser det som önskvärt att du varit i transaktionsflöden med stor volym och automatiserade rutiner. Skulle du ha specifik erfarenhet av Navision, QlikView, e-fakturalösningar, Opto fakturahantering eller olika ERP-system så är det också meriterande.

Vi utgår ifrån att du har en ekonomisk utbildning på minst YH- eller kandidatnivå.

Dina personliga egenskaper

Det sitter som inte fast. Du är den hjälpsamma och pedagogiska redovisningsekonomen som med brett synfält ser var du behövs. Du tar egna initiativ och är öppen för att uppgifter utvecklas eller förändras.

Vad erbjuder företaget dig?

Du kommer till en trygg och spännande arbetsplats som upplevs personlig i alla led och där många tycks vilja bli kvar länge. Vart du än åker inom Sverige kommer du att se dina butiker. Eftersom ekonomiprocesserna är under en ständig utveckling finns möjligheter att utvecklas mot analys och controlling.

 

Placeringsort

Eskilstuna (Enköping, Fagersta eller Borlänge)

Om företaget
AB Karl Hedin är en familjeägd sågverks-, emballage, råvaru- och bygghandelkoncern med verksamhet i Väst- och Mellansverige samt Baltikum. Företaget grundades 1917 och har idag ca 1000 anställda. AB Karl Hedin Bygghandel med försäljniningsställen på ett 40-tal orter i Mellansverige riktar sig till både proffs och konsumenter med krav på hög kunskap och bra service. 

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Håkan Holmberg, på 073-394 55 52 eller hakan.holmberg@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl a att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en Bakgrundskontroll.

 

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Undvik känsliga personuppgifter som civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning i din ansökan.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera