Redovisningsekonom till Åkers Styckebruk

Strängnäs Heltid

Vill du arbeta med redovisning på ett företag med både framåtanda och historia som sträcker sig ända från 1580? Åkers Styckebruk genomsyras av ansvar, samarbete och engagemang. Här finns det stor chans för dig att utvecklas och att utveckla. Nu söker vi en person som vill växa i rollen som redovisningsekonom och bidra till att föra företaget framåt.

Är det du?

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

I rollen som redovisningsekonom är du en betydelsefull del av ekonomiavdelningen, som ansvarar för de svenska bolagens legala ekonomiska redovisning samt ägarnas krav. Dina huvudsakliga uppgifter är:

  • Löpande redovisning
  • Avstämningar av konton
  • Moms och arbetsgivardeklarationer
  • Bokslut, månads-och kvartalsvis rapportering
  • Årsbokslut och Årsredovisningar
  • Vidare kommer du att upprätta årsredovisningar och deklarationer samt rapportera till myndigheter

Du ingår i ett team bestående av två kompetenta kollegor och rapporterar till ekonomichef. Tillsammans bevakar ni förändringar inom redovisnings- och skatteområdet och arbetar för att säkerställa en stabil ekonomistyrning för bolagen.

Kvalifikationer och erfarenhet

Troligtvis har du en bakgrund som civilekonom eller liknande. Vi ser att du har ett par års erafenhet av liknande arbete och söker nu din nästa utmaning. Du har mycket god muntlig och skriftlig förmåga i svenska och engelska eftersom du på Åkers kommer att kommunicera med flera funktioner inom företaget och koncernen.

Vi tror att du har en systemvana och är bekväm i Excel. Det är meriterande om du dessutom har arbetat i Movex och känner till US GAAP.

Personliga egenskaper

Du är givetvis strukturerad och ansvarstagande, det är naturligt med din bakgrund. Vi söker en prestigelös person som trivs i ett stöttande team där man tillsammans hjälps åt för att nå resultat.

Vad erbjuder företaget dig?

Åkers är företaget som är tillräckligt stort för att ge dig en utmanande och varierad roll samtidigt som det är personligt och i en storlek som ger dig stora möjligheter att vara med och påverka, och för ekonomiavdelningen att fatta egna beslut. Just nu pågår en förändringsresa där man välkomnar nya perspektiv och det finns en genuin vilja att utvecklas mot framtiden. Ditt kontor ligger omgiven av en vacker bruksmiljö och dessutom finns det möjlighet till hybridarbete.

Placeringsort

Åkers Styckebruk, ligger i Strängnäs kommun och erbjuder goda kommunikationsmöjligheter.

Om företaget

Åkers Sweden AB är ett dotterbolag till Union Electric Steel Corporation, som är en ledande tillverkare av smidda och gjutna valsar för världens stål- och metallindustri och tillsammans säljer vi valsar under varumärket Union Electric Åkers. Företaget har cirka 190 anställda och vi har vår produktionsanläggning i Åkers Styckebruk, som ligger i Strängnäs kommun ca 75 km från Stockholm. Åkers Sweden AB producerar ett brett sortiment av gjutna valsar varav merparten går på export. Vi befinner oss i en spännande fas och bygger vår organisation för framtidens behov. Koncernen tillverkar göt- och smidesprodukter till olja- och gas, aluminium- och plastindustrin. Union Electric Steel Corporation har produktionsanläggningar i Storbritannien, Sverige, Slovenien och Kina. Koncernens huvudkontor ligger i Carnegie, Pennsylvania, USA. Union Electric Steel Corporation är ett dotterbolag till Ampco-Pittsburgh Corporation.

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Saga Bergman, saga.bergman@meritmind.se, 0735944634 eller Håkan Holmberg, hakan.holmberg@meritmind.se , 0733945552. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en Bakgrundskontroll.

 

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Undvik känsliga personuppgifter som civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning i din ansökan.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Bli konsult hos Meritmind!

Vill du utvecklas snabbt och vara med att bidra till våra kunders fortsatta framgång?

Läs mer