Redovisningsekonom till CSL Behring, Stockholm

Stockholm Heltid

Är du redovisningsekonom, tycker om att arbeta med utveckling och vara delaktig i att ta redovisningsfrågor ut mot organisationen? Vi rekryterar för läkemedelsbolaget CSL Behring en redovisningsekonom som ska ansvara för hela redovisningsflödet, från leverantörsreskontra till bokslut. Som redovisningsekonom kommer du att arbeta systemnära och se till att uppsatta rutiner och processer fortlöper smärtfritt både inom Finance och mot verksamheten. I din roll kommer det även att ingå en del controlling-uppgifter kopplat till budget, prognos och uppföljningar. Som redovisningsekonom rapporterar du till Controller & Finance Manager Nordic och kommer att tillhöra ett ekonomiteam på 4 personer. Din placering blir på det nordiska huvudkontoret i Mörby Centrum.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som redovisningsekonom:

 • Löpande redovisning, inklusive kund- och leverantörsreskontra
 • Månads- och årsbokslut
 • Moms och skattedeklarationer
 • Huvudansvar gällande system och processer inom Source-to-Pay (inköps- och leverantörsprocesser)
 • Stötta Finance Manager kring budget- och prognosarbete
 • Agera som back-up åt Finance Manager vid behov

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig med en yrkesutbildning eller högskolebakgrund inom redovisning eller företagsekonomi. Du har minst 2-5 års erfarenhet av att självständigt arbeta med hela bokslutsprocessen, från reskontror till bokslut. Du har tidigare arbetat i ett större affärs- eller ekonomisystem och har du hanterat SAP tidigare är det ett stort plus. Tidigare erfarenhet antingen från internationella bolag eller från Life-science är meriterande. Om du har en bakgrund från revision är detta också ett plus. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal som skrift.

Personliga egenskaper
För att passa i rollen som redovisningsekonom är du en lättlärd, flexibel person och tycker om att arbeta såväl självständigt som i team. Du har intresset av att driva förändringsprojekt och trivs i att ta ansvar. Du tycker om att arbeta strukturerat och är noggrann. Du stimuleras av att se och arbeta med förbättringar och av att bidra aktivt i att utveckla flödena och processerna inom ekonomi.

 Vad erbjuder CSL Behring dig?

 • En roll där du arbetar i ett tätt sammansvetsat team, nära Finance Manager.
 • En bred redovisningsroll där du även får arbeta med controlling-inriktade arbetsuppgifter.
 • Vara högst delaktig i att utforma rutiner och arbetsprocesser kopplat till bolagets nya system-modul SAP S/4.
 • En tjänst där du utvecklas i frågor kring redovisning och system.

Placeringsort: Stockholm

Om CSL Behring
CSL Behring är en av världens största tillverkare av läkemedel baserade på plasmaproteiner och vårt mål är att rädda liv och förbättra livskvaliteten för personer med sällsynta och allvarliga sjukdomar. Företaget grundades för över 100 år sedan och idag har CSL Behring 20 000+ anställda över hela världen och våra livsviktiga terapier finns tillgängliga till patienter i fler än 60 länder. Bolaget är noterat på den australiensiska börsen via vårt moderbolag, CSL. CSL Behring har en historia i Norden som sträcker sig över mer än 50 år tillbaks och har idag ett brett sortiment av produkter inom de terapeutiska områdena Immunologi, Koagulation och Intensivvård. Läs mer om oss på: www.cslbehring.se

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar CSL Behring AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Casper von Sivers08-128 567 29 eller Martin Nyström 070-166 08 11. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar

Välkommen in med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.