Redovisningsekonom till Haldex

Landskrona Heltid

Haldex Brake Products AB söker en Redovisningsekonom till deras ekonomiavdelning i Landskrona. Som Redovisningsekonom kommer du att ingå i den lokala redovisningsavdelningen och rapportera till redovisningschefen på Haldex Brake Products AB.

Arbetsuppgifter:

  • Ansvar för kundreskontra
  • Hantera momsredovisning, skatt och sociala avgifter
  • Bokning av lön, lönebikostnader samt pensioner
  • Betalningar, såväl svenska som utländska
  • Koncernrapportering i Cognos Controller
  • Delaktighet i den externa revisionsprocessen

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi i kombination med mångårig arbetslivserfarenhet inom redovisning och internationell momshantering. Du har god förmåga att arbeta i affärssystem, meriterande med erfarenhet från Microsoft Axapta, samt goda kunskaper i Officepaketet. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet från att arbeta inom en global koncern samt vana av att arbeta gentemot banker (betalningar). I arbetet ingår internationella kontakter och du kommunicerar därför obehindrat på engelska.

Personliga egenskaper
Som person har du förmåga att anpassa din kommunikation till olika individer och förutsättningar. Du är förändringsbenägen, anpassningsbar och målfokuserad. Vidare är du ansvarstagande, strukturerad och noggrann som arbetar lugnt och metodiskt. Du är duktig på att hålla deadlines och är stresstålig. Du är en person som får saker gjorda och är beredd att jobba med högt och lågt. Du har ett stort driv och är självgående. Du har en stor portion humor, ett positivt sinne och framför allt är du en utpräglad lagspelare.

Placeringsort: Landskrona

Om Haldex
Haldex tillverkar bromsprodukter och -komponenter till tunga fordon som möjliggör resan mot elektrifierade och självkörande fordon. Bland företagets kunder finns samtliga stora tillverkare av dessa typer av fordon som Volvo, Scania, Daimler, Freightliner, Schmitz och Krone samt ett stort antal distributörer på eftermarknaden. Haldex huvudkontor är lokaliserat i Landskrona och koncernen har 2 176 medarbetare inom försäljning, FoU, teknisk service och produktion i 19 länder. Nettoomsättningen 2017 uppgick till cirka 4,5 miljarder kronor med 6,5 procent i rörelsemarginal. Haldex är noterat på Stockholmsbörsen.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Haldex med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Centerblad på 0707 49 99 63. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.