Redovisningsekonom till Hästens Sängar i Köping

Köping Heltid

Meritmind har fått förtroendet att rekrytera en redovisningsekonom till Hästens Sängar i Köping. Vill du jobba med redovisning i ett familjeföretag där produkten är ett av världens mest prestigefyllda varumärken och hantverket är nära i vardagen? Den person vi söker brinner för att arbeta med bokföring, analyser och bokslut.

Ekonomiavdelningen består av fyra personer. Du agerar under stort eget ansvar som avdelningens redovisningsekonom. Du vet själv och planerar vad som behöver utföras, vad som måste vara färdigt och vad som krävs för att det ska bli rätt, likaväl som du ges utrymme att utveckla rollen och bidra med processutveckling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Löpande redovisning
 • Bokslut och deklarationer
 • Koncernmellanhavanden
 • Momsredovisning
 • Periodisk sammanställning / Tullavstämning
 • Anläggningsredovisning
 • Kontaktperson mot Hästens egna butiker
 • Avstämning av lönerelaterade poster
 • Avstämning av bland annat lager och upplupna kostnader

Kvalifikationer och erfarenhet:
Du är troligen civilekonom eller motsvarande med några års erfarenhet av självständigt redovisningsarbete på ekonomiavdelning eller revisionsbyrå. Du har god uppfattning om gällande regler och lagstiftning och förstår kraven som ställs på den löpande redovisningen och bokslut. Du har en god helhetsförståelse och praktisk erfarenhet av de flesta stegen i redovisningsprocessen. Den mesta av redovisningen sker idag i SAP och viss verksamhet hanteras i Visma. Att Excel därutöver är ett viktigt komplement vet du redan. Du behöver behärska engelska muntligt och skriftligt då internationella kontakter förekommer.

Personliga egenskaper
Som person är du drivande och ansvarstagande för dina arbetsuppgifter och bidrar gärna till utveckling av arbetssätt och rutiner. Du kan arbeta mot uppsatta deadlines i boksluten och har förmåga att prioritera i stressade situationer. Du är social och samarbetar väl med andra, såväl inom teamet som utanför.

Vad erbjuder företaget dig?
Hästens Sängar präglas av sin långa historia och stolta anor. Här andas du design och produktion varje dag. Här blandas kompetenser i ett företag med en stark anda i en hjärtlig miljö.

Enheten i Köping är produktionsenhet och kontor för den svenska verksamheten. Hästens butiker finns bland annat i Europa och USA. Det finns stora möjligheter till internt nätverkande och vidareutveckling. Tjänsten innebär också en del resor.

Placeringsort: Köping

Om Hästens AB
Sedan starten 1852 har Hästens mål varit att tillverka de absolut bästa sängarna i världen. I vår fabrik i Köping har sömnmakare förfinat vårt hantverk under generationer. Varje säng är skräddarsydd för hand med hjälp av enbart naturmaterial av högsta kvalitet. Det är detaljerna som gör skillnaden i vårt arbete att hjälpa människor sova bättre så att de kan leva sina liv fullt ut. Med verksamhet i 37 länder och över 270 återförsäljare i Europa, Asien och USA har det lilla familjeföretaget vuxit till en global producent och återförsäljare av premiumsängar.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Hästens Sängar med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Håkan Holmberg på 073-394 55 52. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Tjänsten är tillsatt.