Redovisningsekonom till Kilenkrysset i Strängnäs

Strängnäs Heltid

Rollen hos Kilenkrysset kallas bolagsekonom eftersom du kommer att ansvara för redovisningen i ett antal av koncernens fastighetsbolag.

Till en affärspräglad verksamhet i enastående kontorsmiljö söker vi en anpassningsbar och serviceinriktad ekonom.

Avdelningen för ekonomi och administration består av fyra bolagsekonomer, controller, reskontra samt en receptionstjänst. Avdelningen karaktäriseras tydligt av servicevilja och ömsesidig backup. Här finns stöd när du behöver.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

Arbetet består av att hantera alla ekonomiska transaktioner och bokföring för en systerkoncern inom Kilenkrysset. Här ingår t ex:

  • löpande bokföring
  • manuella betalningar
  • moms- och skatteredovisning
  • månads, delårs- och helårsbokslut
  • upprätta årsredovisningar och inkomstdeklarationer

Vidare ingår följande uppgifter men vi vill förtydliga att du inte behöver ha specifik erfarenhet tidigare av:

  • koncernredovisning
  • koncerninterna beräkningar och transaktioner
  • Anläggningsredovisning

Du får även följa upp och analysera bolags resultat samt ta fram ekonomiska uppgifter till övriga organisationen som exempelvis affärsutveckling, mark- och planavdelning samt fastighetsförvaltningen.

Inom avdelningen ingår även administrativt arbete och därför kan det även förekomma att man får vara backup för leverantörsreskontra, telefonväxel och reception eller annat vid behov. Likaså att vara behjälplig i att underhålla och utveckla affärssystemet Unit 4 (Agresso).

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi tror att du har en ekonomiutbildning på högskolenivå eller motsvarande samt har arbetat några år med liknande arbete.

Du har goda kunskaper i Officepaketet, framför allt i Excel, samt lätt för att arbeta i affärssystem. Har du erfarenhet spcifikt av Unit 4 (Agresso) är det meriterande.

Personliga egenskaper

På Kilenkrysset går affärerna i första hand och det kan vara tvära kast. Som ekonom gäller det att vara flexibel och kunna prioritera om. Du kommer nära affärsverksamheten och har ett nära samarbete med affärscontrollern.

Vi tror att du kommer att älska denna tjänst om du karaktäriseras av servicevilja, flexibilitet och uppfattar dig själv som anpassningsbar. Det sitter liksom inte fast.

Vad erbjuder företaget dig?

Du kommer till ett bra gäng i ett välrenommerat bolag med goda personalförmåner. Här är ett hjälpsamt klimat med ordning och reda på rutiner som främjar backup.

Placeringsort

Strängnäs

Om företaget

Kilenkrysset är en privatägd bygg- och fastighetskoncern med kontor i Strängnäs. Jan Persson grundade bolaget/koncernen 1990 och är VD, styrelseordförande och ägare. Vår affärsidé är att bygga, förvalta, långsiktigt äga och utveckla attraktiva områden för lager och logistik, kontor, bostäder och samhällsnytta. Koncernen har ca 40 anställda och omsätter ca 300 miljoner i hyresintäkter.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind:

Håkan Holmberg, hakan.holmberg@meritmind.se, 073-394 55 52

Saga Bergman, saga.bergman@meritmind.se, 073-594 46 34

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl a att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en Bakgrundskontroll.

 

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Undvik känsliga personuppgifter som civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning i din ansökan.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Bli konsult hos Meritmind!

Vill du utvecklas snabbt och vara med att bidra till våra kunders fortsatta framgång?

Läs mer