Redovisningsekonom till komplexa bolag på Nordic Capital, Stockholm

Stockholm Heltid

Är du redovisningsekonom och vill du arbeta på ett spännande företag inom en exekutiv bransch, där du blir en viktig tillgång på en stabil ekonomiavdelning? Har du tidigare erfarenhet av att driva hela redovisningsprocessen från ax till limpa, gärna i komplexa internationella miljöer? Till Nordic Capital söker vi nu en erfaren redovisningsekonom som kan arbeta självständigt och är van vid att hantera stora flöden. Tjänsten hanterar redovisning och bolagsrättslig administration inom en avdelning som tar hand om ca 100 svenska bolag med ägande i Nordic Capitals fonder. Här får du dessutom förmånen att jobba centralt, i vackra lokaler, med Stockholms bästa utsikt, med professionella och trevliga kollegor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du blir en del av en ekonomiavdelning med 8 personer. Ansvaret och arbetet med bolagen delas med din närmaste kollega. Bolagen har få, men ofta komplexa transaktioner och arbetsuppgifterna spänner över redovisning, administration och bolagsrättsliga frågor. Det innebär allt från redovisning av finansiella transaktioner/instrument till bokslut, årsredovisningar och deklarationer, årsstämmoprotokoll, utdelningar och efterföljande anmälningar till Bolagsverket och SKV. Personen vi söker lockas av komplexiteten i transaktionerna och möjligheten att självständigt ansvara för redovisningen och administrationen av bolagen. Samtidigt trivs du med att verka i en social miljö med många kontaktytor.

  • Övergripande ansvar för redovisning för de svenska bolag som har ägande i Nordic Capitals fonder
  • Upprättande av delårsrapporter, deklarationer och årsredovisningar
  • Redovisning av finansiella instrument
  • Rapportering till ägare och bolagsstyrelser
  • Kontakter både internt och externt
  • Övrig administration och koordinering

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig med högskoleexamen eller en eftergymnasial utbildning inom redovisning och minst 3 års erfarenhet av kvalificerad redovisning, inklusive bokslut, årsredovisning och deklarationer. Vi ser med fördel att du jobbat med flera bolag parallellt, kanske på en redovisningsbyrå. Du får gärna ha erfarenhet av branscherna professional services eller finans. Har du erfarenhet av redovisning av finansiella instrument och utländska valutor samt 3:12-reglerna är det mycket meriterande. Viktigast är dock ditt driv, din problemlösningsförmåga och din nyfikenhet. Engelska såväl som svenska i tal och skrift är en förutsättning då du kommer ha kontakt med kollegor i flera länder.

Personliga egenskaper
Den vi söker är van att arbeta självständigt och du möter förändringar genom att vara flexibel i ditt arbete. Du vill lära dig nya saker och du vill i din tur lära andra. Du har hög integritet och är stolt över det du presterar, men är också ödmjuk inför andras kunskaper. Du lockas av att ta ett helhetsansvar för ett bolag och vill ha ett omväxlande jobb där du arbetar lika mycket med siffror som med skriven text och administrativa uppgifter. Att alltid erbjuda en god service för klienter i din närhet ser du som en självklarhet.

Placeringsort: Stockholm

Vad erbjuder Nordic Capital?
På Nordic Capital kan vi erbjuda en utvecklande arbetsmiljö, med professionella och kunniga kollegor som utvecklar dig såväl i din yrkesroll som personligen.

Om Nordic Capital
Nordic Capital är en ledande private equity-investerare med ett starkt engagemang för att skapa starkare och hållbara företag genom förbättringar i verksamheten och värdedriven tillväxt. Nordic Capital fokuserar på utvalda regioner och sektorer där man har stor erfarenhet och bevisade framgångar. Huvudsektorerna är hälso- och sjukvård, teknologi- och betalningslösningar, finansiella tjänster samt även industrivaror och -tjänster och konsument- och detaljhandel. De huvudsakliga regionerna är Norden, norra Europa och globalt för hälso- och sjukvård. Sedan starten 1989 har Nordic Capital investerat 14 miljarder euro i över 100 investeringar. Den senaste fonden är Nordic Capital Fond IX med 4,3 miljarder euro i tillgängligt kapital från internationella institutionella investerare som t ex pensionsfonder. Nordic Capitals fonder är baserade på Jersey och får rådgivning från rådgivningsbolag i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Tyskland, Storbritannien och USA. För mer information om Nordic Capital, besök www.nordiccapital.com 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Nordic Capital med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070-981 77 51 eller Annika Vermunt på 070-166 08 31 (semester v 29-31). Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på ekonomijobb

Prenumerera på lediga ekonomitjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera