Redovisningsekonom till Modellteknik i Eskilstuna

Eskilstuna Heltid

Nu söker vi en redovisningsekonom till ett tillverkande bolag i Eskilstuna. Grundläggande är att du kan arbeta självständigt i redovisnings- och bokslutsprocessen men rollen kan i övrigt formas mycket utifrån dina förutsättningar. Se mer under rubriken Tankar kring rollen nedan.

Modellteknik har idag 25 anställda, är stadigt växande och ingår i börsnoterade industrikoncernen Xano i Jönköping, dit du rapporterar. Du är enda ekonom på plats i Eskilstuna men det finns ett nätverksutbyte mellan ekonomerna i systerbolagen och moderbolaget.

Är du en ekonom som tycker att jobbet blir intressantare när man är nära kärnverksamheten kommer du kunna trivas hos Modellteknik. Här har man kunder i olika branscher, korta produktionsserier, kreativa processer tillsammans med kunden och prototypframtagning för nya lösningar. Allt detta i samma hus i en trevlig och respektfull miljö.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden
  • löpande bokföring
  • manuella betalningar
  • moms- och skatteredovisning
  • lönehantering
  • bokslut och rapportering
  • kontakt med revisorer
  • omkostnadsköp och administration i system

 

Tankar kring rollen

Vill du bygga på redovisningen med mer controlling och analys, delta i företagets affärsprocesser och stötta VD, försäljning och produktion? I en controllerroll kan du också bli en viktig kugge i utvecklingen av produktionsuppföljning och analys i koncernens sju övriga bolag. För rätt person kan det vara så rollen kommer att beskrivas.

Å andra sidan finns också en möjlighet för dig som vill arbeta deltid att fokusera på redovisningsprocessen så som den definierats ovan. Vi vet nämligen att de uppgifterna i sig inte fyller en heltidstjänst.

Så detta är en roll där vi är öppna för olika lösningar beroende på din profil och dina önskemål, naturligtvis med utgångspunkt i din redovisningskompetens.

Kvalifikationer och erfarenhet

Du har en ekonomiutbildning på högskolenivå eller motsvarande samt har arbetat några år med liknande arbete. Vi ser det som en betydande fördel om du varit i tillverkande bolag eftersom det har gett dig en förståelse för hur förstår hur processerna ser ut.

Du har goda kunskaper i Officepaketet, framför allt i Excel, samt vana att arbeta i moderna affärssystem.

Erfarenhet av att arbeta i Monitor vore meriterande. Modellteknik har tillryggalagt ett halvår sedan go live i Monitor så där är en person med intresse för effektiva processer välkommen att klura och fortsätta effektivisera.

Personliga egenskaper

I en roll där du bygger upp mer av controlling och analys behöver du naturligtvis vara intresserad av att samarbeta med alla led i företaget och koncernen. Du vill veta mer om hur allt hänger ihop och att bidra till affären utifrån ditt ekonomperspektiv. Troligen drivs du också av att utnyttja Monitor bättre och att presentera material i Excel eller Powerpoint.

I den löpande redovisningen är du strukturerad, självgående, trygg, tar ansvar och vill bidra.

Vad erbjuder företaget dig?

Du kommer till ett familjärt företag med anor och lokal förankring. Du är nära allt som händer vilket skapar en opretentiös och spontan kontakt som även präglar samarbetet med systerbolag och moderbolaget i koncernen. Rollen kan anpassas efter dina tidigare kunskaper och din utvecklingsplan. Modellteknik har bra personalförmåner och är flexibla i synen på var du emellanåt förlägger din arbetstid. Enstaka resor inom Sverige kan förekomma.

Placeringsort

Eskilstuna

Om företaget

Modellteknik är ett verkstadsföretag med spetskompetens inom avancerad skärande bearbetning och formtillverkning.

Våra affärsområden omfattar legotillverkning i korta och medellånga serier, skärande bearbetning, prototyptillverkning, 3D-konstruktion och produktutveckling.

Vi erbjuder ett brett utbud av tjänster i form av avancerad skärande bearbetning, modelltillverkning, prototyptillverkning, verktygstillverkning, fixturtillverkning, 3D-scanning och kontrollmätning.

Vår framgång som en långvarig underleverantör till svensk industri har sin grund i våra medarbetares kompetens, engagemang och flexibilitet samt en mycket hög servicegrad.

Vi har en avancerad och modern maskinpark med övervägande 5-axliga fräsar kombinerat med ett starkt kvalitets- och miljötänkande.

Verksamheten bedrivs i våra egna fastigheter i Vilsta Industriområde i Eskilstuna men våra kunder finns globalt.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind:

Håkan Holmberg, hakan.holmberg@meritmind.se, 073-394 55 52

Saga Bergman, saga.bergman@meritmind.se, 073-594 46 34

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl a att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en Bakgrundskontroll.

 

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Undvik känsliga personuppgifter som civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning i din ansökan.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Bli konsult hos Meritmind!

Vill du utvecklas snabbt och vara med att bidra till våra kunders fortsatta framgång?

Läs mer