Redovisningsekonom till Ryds Bilglas i Stockholm

Stockholm Heltid

Är du en bokslutssjälvständig redovisningsekonom som vill arbeta i ett internationellt tillväxtbolag? Vill du vara med på en utvecklingsresa i en växande koncern med familjär stämning och korta beslutsvägar? Nu finns en möjlighet för dig som redovisningsekonom att bidra till utvecklingen hos Sveriges ledande bilglasexpert som även förvärvat ett antal bolag i Storbritannien, Norge och Danmark.

Som självständig redovisningsekonom ansvarar du för redovisningen i de svenska bolagen. I tjänsten ingår ansvar för moms och skatt, samt årsbokslut och årsredovisningar. Då bolaget växer och befinner sig i en utvecklingsfas blir du som redovisningsekonom även involverad i utvecklingen av processer och rutiner.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som redovisningsekonom:

 • Huvudansvar för de svenska dotterbolagen samt stor delaktighet i det svenska moderbolaget
 • Skatt- och momsdeklarationer
 • Månads- och årsbokslut
 • Avstämning av koncernmellanhavanden
 • Årsredovisningar
 • Delaktig i rutiner och processer
 • Hålla interna utbildningar

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har arbetat ett antal år som redovisningsekonom. Du gör månads- och årsbokslut självständigt och du har erfarenhet av arbete med årsredovisningar. Vidare har du även viss erfarenhet från avstämningar av koncernmellanhavanden. Du är systemintresserad och det är meriterande om du har erfarenhet av att se över processer och rutiner. Excel hanterar du mycket väl och du talar och skriver svenska obehindrat. Har du tidigare arbetat i affärssystemen Navision och CAB är detta meriterande, men det är inget krav.

Personliga egenskaper
Som person är du utåtriktad och har lätt för att samarbeta. Du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter och är strukturerad. Du har ett systematiskt arbetssätt och du behärskar svenska i tal och skrift. Då tjänsten innefattar mycket kontakt med människor, är det en fördel att du är kommunikativ och ser bra service som en självklarhet.

Vad erbjuder Ryds Bilglas dig?
Som redovisningsekonom erbjuds du att vara med på en utvecklingsresa då företaget växer. Kulturen är familjär och trevlig och beslutsvägarna är korta på Ryds Bilglas. Arbetssättet präglas av frihet under ansvar och företaget benämns ibland som det stora lilla företaget.

Placeringsort: Hammarby Sjöstad i Stockholm

Om Ryds Bilglas AB
Ryds Bilglas har sitt ursprung i Sundsvall där Erik Ryd 1947 startade Ryds Glasmästeri. Med tiden specialiserade vi oss och idag är vi ett renodlat bilglasföretag som finns i hela Sverige. Ryds Bilglas är ett bolag i stark tillväxt och sedan 2018 finns vi även i Storbritannien, Danmark och Norge. Besök gärna vår hemsida https://rydsbilglas.se

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Ryds Bilglas med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Ulrika Sjöqvist på 070-166 08 60 eller Tina Rehnman på 070-166 08 32. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 8 oktober. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera