Redovisningsekonom till Sandbäckens, Linköping

Linköping Heltid

Är du intresserad av en redovisningsroll hos ett spännande företag i tillväxt? Då måste du verkligen läsa vidare!

Meritmind har fått i uppdrag av Sandbäckens att rekrytera en ny medarbetare till deras redovisningsteam i Linköping. Sandbäckens är en av landets ledande leverantörer av rörtekniska tjänster, vilket innefattar installation och service av värme och sanitet, sprinkler, medicinska gaser, industriella processer, kyla och fjärrvärme och koncernen består av cirka 25 affärsdrivande företag med en gemensam omsättning på cirka 1,3 mdkr. Här får du ta del av företagskultur som värdesätter och prioriterar en stark lokal förankring, med korta beslutsvägar och en närhet till bolagets kunder.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Du kommer vara den fjärde pusselbiten i Sandbäckens redovisningsteam. Företagets CFO är tillförordnad chef för redovisningsteamet och därmed din närmaste chef. Rollen som redovisningsekonom är bred och du hanterar den löpande redovisningen för ett 10-tal bolag såväl deras bokslut. Vidare kommer du utföra avstämningar, analyser, rapportering och statistik i nära samarbete med avdelningens Business controller och ha en nyckelroll i organisationen med många kontaktytor.

 • Löpande bokföring
 • Månads-, och årsbokslut
 • Resultatuppföljning
 • Avstämningar
 • Projektredovisning
 • Skatt och momsredovisning
 • Kontaktperson för revisorer och myndigheter
 • Operativ stöttning
 • Systemägaransvar i Agresso
 • Kontinuerligt utveckla och förbättra ekonomiprocesserna

Kvalifikationer och erfarenheter
Vi ser att du som söker denna tjänst har relevant utbildning inom ekonomi, gärna med inriktning mot redovisning. Du har några års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete enligt ovan och besitter kunskap kring de svenska regelverken och principer. Det är meriterande om du även är van användare av Agresso och har mycket goda kunskaper i Excel. Vidare ser vi gärna att du är mycket systemintresserad och mån om att hitta det bästa effektiva arbetssättet.

Personliga egenskaper
För att passa in hos Sandbäckens och för att vara framgångsrik i rollen beskrivs du som driven, lösningsorienterad, prestigelös och ansvarsfull. Du arbetar självständig, samtidigt som du trivs med att arbeta i ett mindre team där alla hjälps åt. Du vågar ifrågasätta befintliga metoder för att ständigt utveckla och förbättra processer och arbetssätt. Då du har många kontaktytor är det viktigt att du är duktig på att skapa och utveckla relationer för lyckade samarbeten.

Vad erbjuder företaget dig?

 • Möjlighet att vara med på den fortsatta tillväxtresan
 • Ny roll som du får vara med och forma
 • Fräscha och fina lokaler i Linköping
 • Genom bolagets medarbetares delaktighet och engagemang utvecklar de inte bara sig själva utan de säkerställer även kundens investering

Placeringsort: Linköping

Om företaget
Sandbäckens startade 1993 och är idag en av landets ledande leverantörer av rörtekniska tjänster. De erbjuder VVS-installationer och VVS-service till alla kundsegment, från privatpersoner till stora fastighetsägare, byggbolag och industrin. I dag består Sandbäcken-koncernen av cirka 30 bolag på 25 orter runtom i Sverige. Tillsammans är har Sandbäckens cirka 800 medarbetare. Den totala omsättningen 2018 var drygt 1,3 Mdkr. All verksamhet bedrivs i Sverige och huvudkontoret är i Linköping. Varumärken som Rörproduktion, Mälar Sprinkler, Sprincom och VVS-tjänst ingår i Sandbäcken-koncernen

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sandbäckens Rör med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Haga på 070-20 10 355. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 22 september 2019. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.