Redovisningsekonom till Svensk Larmoperatör

Stockholm Heltid

Är du en driven redovisningsekonom som vill vara med och skapa ett tryggare Sverige?

Dag som natt, året runt finns vår kund redo att erbjuda rätt hjälp på rätt plats i rätt tid. Detta görs genom att ta emot alla samtal till 112 men också genom att utveckla nya tjänster och innovationer för framtiden.

Vi söker för kunds räkning en redovisningsekonom som vill vara en del av ett team av erfarna, trevliga kollegor. Här får du möjlighet att arbeta brett med redovisningsfrågor, självständigt ansvara för ett av dotterbolagen, bidra till fortsatt utveckling av systemmiljön och stötta kollegor i verksamheten. Finansavdelningen består av 35 personer, Externredovisning består av fem personer och du kommer att rapportera till Redovisningschefen och arbeta i trevliga lokaler på Rådmansgatan i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Löpande redovisningsfrågor och deltagande i månadsbokslut.
  • I det löpande arbetet ingår upprättande och bokning av bokföringsordrar, hantering av leverantörsfakturor, granskning av utläggsredovisningar mm.
  • Inkassohantering och avstämning av kundreskontra. Bokning av betalningar
  • Hantera ett dotterbolags löpande bokföring och månadsbokslut, ca 1-2 dagar per vecka
  • Periodiseringar och reserveringar i samband med bokslut. Månadsboksluten ställer höga krav på ett effektivt arbetssätt och noggrannhet.

Utbildning och erfarenhet:

Vi söker dig med någon form av eftergymnasial ekonomisk utbildning.

Du har minst 2-3 års erfarenhet av arbete med liknande uppgifter och du har förskansat dig en mycket god redovisningsförståelse där du självständigt kan sköta löpande bokföring i ett mindre företag, hantera avstämningar och momsredovisningar samt hantera månadsbokslut.

Du har med fördel arbetat i K3 regelverk och har erfarenhet av större bolag med stora flöden.

Vem är du?

Som person är du strukturerad men ändå flexibel och gillar att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du kommunicerar tydligt och säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du är utåtriktad och socialt aktiv och älskar att samarbeta med andra. Du kommer ha en viktig roll i den löpande redovisningen i moderföretaget och ett eget ansvar för ett mindre dotterföretag och du stimuleras av att säkerställa att redovisningsflödet är korrekt. Du får god användning av din kommunikativa sida då du har en hel del kontakter internt i din roll. Vidare är du uthållig i ditt eget arbete och är van att arbeta både högt och lågt. Du triggas av kluriga redovisningsfrågor och ser ett nöje i att lösa problem.

Vad erbjuder kunden dig?

Tänk att kunna göra skillnad genom sitt dagliga arbete. Som medarbetare hos denna kund gör du det, oavsett befattning inom företaget. Vårt arbete bidrar på olika sätt till ett tryggare Sverige.
Hos oss är våra värderingar, Professionella & Empatiska samt Ansvarstagande & Samverkande, något som genomsyrar hela kulturen hos kunden och att du kan relatera till dessa är en förutsättning för att trivas hos oss! Kompetensen inom Finans är hög och här finns god möjlighet till utveckling.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning via Meritmind- Brightby AB

Tillsättning: Omgående

Brightby Bemanning:

Brightby Bemanning är Meritminds erbjudande av högkvalitativa bemanningstjänster inom ekonomi, bank, finans och försäkring. Meritmind är specialister på kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning. Vi är ledande inom vår nisch och har förmodligen branschens största nätverk av ekonomer. Varje år söker ca 18 000 kandidater jobb via oss. Vi är i dagsläget 370 anställda och omsätter en halv miljard. Vår värderingsstyrda organisation kombinerar det kommersiella med omtanke. Läs mer på meritmind.se

Ansökan

Välkommen med din ansökan redan idag!

I denna process samarbetar företaget med Brightby Bemanning. För mer information är du välkommen att kontakta Carolina Löfgren: carolina.lofgren@meritmind.se

Brightby Bemanning arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
  • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
  • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök till denna tjänst

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Bli konsult hos Meritmind!

Vill du utvecklas snabbt och vara med att bidra till våra kunders fortsatta framgång?

Läs mer