Reskontrachef till Infranord AB i Gävle

Gävle Heltid

Till Infranords trevliga kontor i centrala Gävle söker vi dig som vill ta över reskontraansvaret efter att vår reskontrachef går i pension efter många år i företaget. Du ansvarar för utvecklingen av processerna och ett team med åtta kompetenta medarbetare inom kund- och leverantörsreskontra. Är du redovisningskunnig, har vana från transaktionsintensiva flöden samt drivs av såväl ständiga förbättringar som engagerande ledarskap så är det dig vi söker.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Personalansvar för åtta personer, varav sex personer i Gävle och två personer i Solna
  • Ansvar för kund- och leverantörsreskontraprocesserna för Infranord i Sverige samt vårt norska dotterbolag
  • Ansvar för anläggningsregister, bokslutsarbete kopplat till reskontraprocesserna samt övriga redovisningsuppgifter som utförs i teamet
  • Utveckling av processer och medarbetare
  • Bidra med kompetens inom redovisnings- och mervärdesskatteområdet
  • Delta i projekt relaterade till ansvarsområdet
  • Löpande frågor, utredningar, daglig kommunikation med interna och externa intressenter
  • Internkontroll i berörda processer

Infranord har initierat ett projekt för att under 2022 ersätta nuvarande system, Agresso, med affärssystemet SAP. Du och ditt teams delaktighet i projektet är viktig vid implementationen av nya processer och vid verifiering av systemfunktionalitet.

Du rapporterar närmast till Infranords koncernredovisningschef.

Resor förekommer till huvudkontoret i Solna.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av redovisning, helst i större företag med transaktionsintensiva flöden. Du har ledarerfarenhet och har även haft formellt personalansvar.

Har du tidigare erfarenhet av att arbeta i SAP är det högst meriterande.

Därutöver förutsätter vi en relevant ekonomisk högskoleutbildning eller motsvarande.

Personliga egenskaper
Som person är du trygg i din ledarroll och förstår vikten av samarbete och ett coachande ledarskap. Du är lugn och strukturerad och har ett prestigelöst sätt att bygga relationer.

Du är troligen lösningsfokuserad och inspireras av ständiga förbättringar. Samtidigt som du har förmågan att se såväl helhet som sammanhang har du också öga för detaljer och är till din natur noggrann och strukturerad.

Vad erbjuder företaget dig?
Du kommer till ett statligt ägt företag som rapporterar i enlighet med börsens regler och har stora ambitioner inom hållbarhet. Ekonomiorganisationen präglas av transparens och korta beslutsvägar. Du har stora möjligheter att påverka den förändringsresa som bolaget har framför sig.

Som medarbetare i Infranord åtnjuter du friskvårdsbidrag, läkemedelsersättning med mera men framför allt trevlig stämning.

Placeringsort
Gävle

Om företaget
Infranord bygger och underhåller järnväg för samhällets bästa. Med 1900 anställda och en omsättning på 4 miljarder är Infranord marknadsledande i Sverige och en betydande aktör i Norge. Verksamheten kännetecknas av gedigen järnvägskunskap, hög säkerhet, tydlig ansvarsfördelning och omfattande satsningar på att vara branschens mest uppskattade arbetsgivare. Mer information finns på Infranord.se

Infranord lägger stor vikt vid säkerhet och därmed även vid att vi har en drogfri arbetsplats. Vi utför därför alltid alkohol- och drogtester vid nyanställning och tillämpar även slumpvisa alkohol- och drogtester.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Håkan Holmberg på 073-394 55 52. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 29 januari 2021. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

 

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera