Ripasso Energy söker redovisningsansvarig, Göteborg

Göteborg Heltid

Tycker du om redovisning och vill sätta rutiner och processer i ett expansivt bolag kan tjänsten redovisningsansvarig hos Ripasso Energy vara rätt för dig! Du kommer att ansvara för det svenska bolaget samt inrapportering från dotterbolaget i Syd Afrika, analys, konsolidering, bokslutsarbete samt intern- och externrapportering. Till din hjälp har du en ekonomi kollega. Som redovisningsansvarig rapporterar du till CFO.

Ripasso Energy AB är ett svenskt miljöteknikföretag som vidareutvecklar Stirling-teknologins enastående förmåga att omvandla värmeenergi till elektricitet, samt att utnyttja denna för kommersiellt bruk. Företagets vision är att etablera stirlingmotorn som det bästa alternativet för lokal produktion av hållbar och klimatsmart el. Ripasso Energy AB är inne i ett spännande skede med nya projekt och behöver därför förstärka med en Redovisningsansvarig.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Redovisningsansvarig

 • Månads-, kvartals- och årsbokslut
 • Årsredovisning och Koncernrapportering i enlighet med IFRS
 • Budget – och prognoser
 • Systemansvarig
 • Kontakt med revisorer
 • Finansiell Rapportering
 • Likviditetsprognoser och periodiseringar 

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har akademisk examen i ekonomi eller motsvarande och minst 5 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete och koncernrapportering. Vi ser gärna erfarenhet från revision alternativt redovisning från noterade bolag. Du har mycket goda kunskaper om svenska redovisningsregler. Kunskaper om IFRS är mycket meriterande. Vi vill att du, utöver svenska, behärskar engelska väl i tal och skrift. Du skall också ha vana och intresse för ekonomisystem.

Personliga egenskaper
För att vara framgångsrik i rollen som redovisningsansvarig är du en person som är drivande och självgående och trivs med att ha ett stort eget ansvar. Du trivs i en föränderlig miljö och har egenskaper som noggrann, analytisk och strukturerad. Du visar stort engagemang och en vilja att utvecklas och växa karriärmässigt. För att trivas hos oss på Ripasso Energy så bör du uppskatta att jobba i en teknisk och utvecklande ingenjörs miljö.

Placeringsort: Göteborg

Om Företaget:
Ripasso Energy AB är ett svenskt miljöteknikföretag som grundades 2008 för att vidareutveckla stirlingteknologins enastående förmåga att omvandla värmeenergi till elektricitet, samt att utnyttja denna för kommersiellt bruk. Företagets vision är att etablera stirlingmotorn som det bästa alternativet för lokal produktion av hållbar och klimatsmart el. Grundtekniken bygger på Kockums världsunika stirlingmotor-teknik som energiomvandlare i ubåtar. Bolaget är sedan 2016 listat på börsen i Sverige (NGM Nordic MTF) och planerar att gå mot en reglerad marknad.

I september 2017 lanserade Ripasso Energy PWR BLOK 400-F – en unik containerbaserad lösning där företagets teknologi används för att omvandla energi från avfallsgaser från metallindustrin. Produkten minskar de globala koldioxidutsläppen kraftigt, samt möjliggör betydande energibesparingar och kostnadsreduceringar.  www.ripassoenergy.com

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Ripasso Energy med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Heidi Höyem på 070-513 16 22. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Setill att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.