Senior Accountant till AGA, Stockholm

Stockholm Heltid

Till ekonomiavdelningen på AGA söker vi en Senior Accountant som drivs av att analysera och fullt ut förstå och förklara sambanden i olika typer av finansiella frågor som kopplar redovisningen till verksamheten. Du kommer att vara en nyckelspelare där du får vara med och stötta ekonomifunktionen med kvalificerad analys och utredningar som syftar till att höja kvalitet och tillförlitlighet i siffrorna. Du rapporterar till den lokala ekonomichefen och sitter fram till årsskiftet 2019/20 på Lidingö och flyttar sedan in i moderna kontor i Arena Staden Solna, Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Inventarie- och lagerredovisning
 • Produktionsredovisning
 • Delaktig i bokslutsarbete och rapportering till Lindes huvudkontor enligt IFRS och SWEGAAP
 • Delaktig i att stötta funktioner i budget och rapporteringsarbete
 • Stötta och instruera IBM shared service centre och lokal organisation i finansiella frågor
 • Driva förändringsprojekt inom redovisning och uppföljning
 • Koordinera SOX kontroller
 • Agera kontaktperson under revisioner
 • Ad hoc analyser

Kunskap och erfarenhet
Vi söker dig med flera års erfarenhet av redovisning i internationella bolag, enligt internationella standarder. Du har en mycket god förståelse för redovisning och den verkliga innebörden av sifforna du möter. Tidigare erfarenhet av moduler i SAP är meriterande, samt SOX-erfarenhet. Du är en trygg, mycket god användare i Excel. Du har en högskoleutbildning inom ekonomi och kan kommunicera utan problem på engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Personen vi söker är strukturerad i sitt arbete och proaktiv i sin vardag. Med noggrannhet och systematik tar du dig an dina arbetsuppgifter. Du är en lösningsorienterad person med en positiv grundinställning till utmaningarna i arbetet och du är van att arbeta mot deadlines.


Varför jobba hos AGA?
Som anställd hos AGA är du omgiven av kompetenta kollegor. AGAs anställda sätter stolthet i sitt arbete och vet att de kan och faktiskt gör skillnad för sina kunder. Med den inställningen blir problem till utmaningar, svårigheter blir till möjligheter att utvecklas och att växa.
“AGA provides opportunities – and I’m always the first to raise my hand! I take the lead by not being afraid of trial and error. That’s how I keep moving forward.” – Regional Sales Manager

Om AGA
AGA är en del av Linde Group, som är världsledande leverantör av gas, ingenjörskonst och vård. Linde Group finns i över 100 lände över hela världen och hade 2017 en omsättning på 17,113 miljarder Euro. Men, det som gör AGA storslaget är dess medarbetare, de får storslagna saker att hända. Läs mer på www.aga.com och www.linde.com.

Location: Lidingö, Stockholm (kommer under 2020 att flytta till Arenastaden, Solna)

Ansökan

I denna rekryteringsprocess är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm, 070-712 98 08 och Tina Rehnman, 070-166 08 32. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst