Senior Business Controller med affärsfokus till Permobil, Stockholm

Stockholm Heltid

Lockas du av ekonomistyrning och affärsutveckling av Permobils största affärsområde? Har du ett entreprenöriellt förhållningssätt och trivs med stort ansvar? Vi rekryterar för Permobils räkning en Senior Business Controller med stort driv som kommer arbeta nära affärsområdeschefen och övriga i ledningsgruppen med fokus på ekonomistyrning. Som Senior Business Controller kommer du att driva förbättringsprojekt tillsammans med verksamheten, inom produktledning, kvalitet och value engineering. Du kommer vara ansvarig för upprättandet av budget, prognos, resultatanalys och business reviews. Affärsområdet är främst koncentrerat till produktionsenheterna i USA och Sverige, men du kommer också ha nära kontakt med andra affärsområden och försäljningsregionerna. Permobil är en ledande global aktör med stor internationell närvaro, med en stark kultur och med fokus på slutanvändaren. Som Business Controller rapporterar du till EVP för BU Power Products och du kommer sitta på vårt kontor i Stockholm, precis intill Kista Galleria, eller i Timrå, strax utanför Sundsvall. Rollen kommer initialt ha en direktrapporterande controller.

Huvudsakliga ansvarsområden som Business Controller

  • Driva förbättringsprojekt inom Value engineering, produktledning, produktion och kvalitet
  • Utveckla mätning/KPIs för produktionseffektivitet, sourcing/direkt material etc.
  • Driva budget och prognosprocessen för affärsområdet
  • Ansvara för analys av resultat, försäljning, KPIs etc.
  • Ansvara för att upprätta och utveckla finansiell rapportering
  • Genomföra återkommande månatliga och kvartalsvisa Business Reviews
  • Upprätta/supportera Business Case och ta fram finansiella/operationella beslutsunderlag

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande utbildningsbakgrund. Du har cirka 7–10 års erfarenhet av en Controller-position där du arbetat nära verksamheten. Du har agerat produkt/tjänstenära utifrån din Business Controller och vi ser gärna att du har erfarenhet av verksamhetsnära affärsutveckling. Genom din analytiska förmåga har du agerat bollplank mot affärsområdeschefer/projektledare. Du har erfarenhet från tillverkande bolag sedan tidigare och har arbetat i en internationell kontext. Du har en hög IT-mognad och arbetat i större affärssystem. Du har dokumenterad erfarenhet av att ha haft en ledande roll i kommersiella projekt. Du uttrycker dig obehindrat i både svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att passa i rollen som Business Controller trivs du i en aktiv och utmanande arbetsmiljö med ständigt förbättringsfokus. Du har en hög analytisk förmåga och förmåga att se finansiella mönster i din analys. Du har en naturlig pondus och är trygg i din ståndpunkt i diskussioner med andra beslutsfattare. Du lägger stor energi på att ha hög precision i din analys och kommer snabbt till kärnan i ett problem. Du är duktig på att få med dig andra på dina initiativ, gillar att ta en ledande roll i olika situationer och växer i rollen att förespråka ekonomistyrning ut mot andra verksamhetsgrenar. Du kan växla mellan ett strategiskt och praktiskt perspektiv samt har god förmåga att prioritera din arbetsinsats. Du har en ambitiös inställning till ditt arbete och dina ansvarsområden. Du är pålitlig i din leverans och drivs av tydliga deadlines.

Placeringsort: Stockholm

Om Permobil
Sedan företaget grundades av doktor Per Uddén 1967, har Permobil vuxit och är nu världsledande inom avancerade rehabiliteringshjälpmedel. Idag omsätter Permobil 4 miljarder med närvaro i 70 länder och med 1 600 anställda. Permobil ägs av Investor AB genom Patricia Industries. Företaget har vuxit konsekvent varje år under de senaste 20 åren och mer än fördubblats i omsättningen sedan Investor förvärvade företaget 2013. Permobil har genomfört flera förvärv, både för att utöka produktportföljen, t.ex. med aktiva manuella rullstolar samt sitsar och positioneringsprodukter samt för att stärka distributionskanalerna och försäljningsförmågan. Permobil är fast besluten att fortsätta denna tillväxtväg med ambitionen att fördubbla intäkterna igen inom 3-5 år genom affärsutveckling och ytterligare förvärv, för att ytterligare stödja personer med funktionsnedsättningar och bidra till att de får bättre livskvalitet. Permobil har en stark kundcentrerad kultur. Grundaren Per Uddén sa redan från början: ”Varje person har rätt att få sin nedsättning kompenserad med hjälpmedel av samma tekniska standard som vi alla använder i vår vardag.”
Läs mer på www.permobil.com

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Permobil med Meritmind. Tjänsten söker du genom att klicka här. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Casper von Sivers på 073-561 78 70. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

 

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst