Senior Business Controller till Transdev, Stockholm

Stockholm Heltid

Vill du arbeta i ett företag där det händer mycket och där engagerade kollegor hjälper människor genom att möjliggöra mobilitet? Är du en analytisk och verksamhetsnära Business Controller som vill ta ett helhetsansvar för ett affärsområde, inklusive personalansvar för kollega? Då kanske rollen som Senior Business Controller för Affärsområde Kommersiellt är rätt roll för dig! Som Senior Business Controller kommer du att i stor utsträckning fokusera att stötta affärsområdet med verksamhetsstyrningen. Rollen är i högsta grad verksamhetsnära med fokus mot både intäktssidan och kostnadssidan. Rollen kräver att du har ett analytiskt angreppssätt och ett intresse att påverka affären i rollen som Business Partner gentemot affärsområdeschefen och övriga affärschefer inom Affärsområde Kommersiellt. I rollen ingår även att arbeta med mer traditionella controlleruppgifter som budget, prognos och uppföljning. Det finns stimulerande utmaningar i analysen i och med de skiftande affärsmodellerna och nyckeltalen som är relevanta i de olika verksamheterna inom affärsområdet.

Mestadels har du din hemvist vid Flygbussarnas kontor vid Cityterminalen, men kommer regelbundet att arbeta från Transdevs huvudkontor i Bromma och även visst resande till Göteborg och Malmö ingår i tjänsten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Driva budget- och prognosarbete för affärsområdet
 • Medverka i stängning av månadsbokslutsrapportering tillsammans med moderbolagets redovisningsfunktion
 • Göra analys och uppföljning av affärsområdets och affärernas resultat, lönsamhet och nyckeltal
 • Agera seniort och proaktivt bollplank till verksamheten
 • Ta fram beslutsunderlag för diverse Business Case för affärsområdet
 • Förbättra analyser, uppföljning, rutiner och processer ur ett ekonomiskt perspektiv.
 • Agera närmsta chef för och utveckla en Business Controller
 • Delta i affärsområdets ledningsgrupp

Kvalifikationer och erfarenhet:
För att lyckas i rollen bör du ha en civilekonomexamen samt minst 5 års erfarenhet av relevant erfarenhet från komplexa controllerroller. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av en verksamhetsnära roll i en tjänsteproducerande verksamhet och har du verkat i branscher med kapacitetsanalyser, beläggningsgrad och yield management i affärsmodellen är det meriterande. Du har ett generellt intresse för systemfrågor och en bred kunskap i Excel och något BI-verktyg, gärna Qlikview som är centralt hos Transdev.  Du uttrycker dig väl i tal skrift på såväl svenska som engelska.

Personliga egenskaper:
För att lyckas i rollen ser vi att du är driven och affärsinriktad samt har en tydlig vilja att stötta verksamheten, driva affärsnytta och våga utmana. Du är analytisk, noggrann och strukturerad samt motiveras av att leverera hög kvalitet. Vidare är du en person som trivs att arbeta verksamhetsnära och du har en pedagogisk förmåga att förklara ekonomi och nyckeltal på ett tydligt och prestigelöst sätt.

 Placeringsort: Stockholm

Om Transdev Sverige AB
Transdev är en av Sveriges största operatörer inom persontrafik. Varje dag görs närmare 300 000 resor med oss från Haparanda i norr till Österlen i söder. Vi driver persontrafik på uppdrag av länstrafik, kommuner och landsting. Vi driver också kommersiell tågtrafik i egen regi under varumärket Snälltåget. Inom Transdev ryms även varumärkena Flygbussarna, Flygbussarna Charter, Båtbussarna, Blidösund och Styrsöbolaget. Ledord för alla våra verksamheter är säkerhet, pålitlighet och service – något som våra omkring 4 500 medarbetare har med sig i sitt dagliga arbete. Transdev Sverige ingår i den internationella koncernen Transdev med verksamhet i 20 länder världen över. Tack vare detta kan vi förena global expertis med lokal erfarenhet och kunskap. Inom Transdev finns ett stort engagemang för att skapa en säker och modern persontrafik anpassad efter de lokala behoven. Företaget deltar i en rad olika utvecklings- och forskningsprojekt och driver även egna projekt för att utveckla framtidens kollektivtrafik.

De varumärken som ingår i Affärsområde Kommersiellt är Flygbussarna, Båtbussarna, Snälltåget, Snälltåget och Flygbussarna Charter och omsättningen årligen ligger på drygt 800 miljoner kronor.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Transdev med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070-981 77 51 eller Annika Vermunt på 070-166 08 31. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på ekonomijobb

Prenumerera på lediga ekonomitjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera