Senior försäkringsrådgivare inom risk & compliance

Stockholm Heltid

Vill du arbeta i en bred försäkringsrådgivarroll i ett captivebolag som ingår i en koncern med Sveriges nöjdaste vårdpatienter?

Nu söker vi en Senior försäkringsrådgivare inom risk & compliance till Praktikertjänst Försäkring AB i Stockholm. I denna tjänst får du en nyckelroll inom bolaget med möjlighet att utvecklas och att utforma tjänsten. En fantastisk möjlighet för dig som har flera års erfarenhet inom försäkringsbranschen och vill ta nästa steg i karriären. Tjänsten är en heltidsanställning och en direktrekrytering med start efter överenskommelse.

Om tjänsten

Vi söker dig som vill arbeta i en intressant och utvecklande roll som senior försäkringsrådgivare inom risk & compliance. Dina arbetsuppgifter kommer vara breda och innefatta bland annat skadehandläggning och skadereglering, riskanalyser, regelverksfrågor, rutin- och processutveckling. Här kommer du få möjlighet att arbeta både med koncernkontoret samt med externa försäkringsförmedlare och samarbetspartners. Arbetet kommer även innefatta att delta och driva olika förändringsprojekt.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att tillhöra försäkringsgruppen som består av tre personer och som är en del av ekonomi- och finansavdelningen inom Praktikertjänst som består av 70 personer. Tjänsten är placerad på Praktikertjänsts huvudkontor i centrala Stockholm där du kommer att arbeta i ett vackert kontorslandskap. Du har även möjlighet till distansarbete en viss del av tiden. I rollen som senior försäkringsrådgivare inom risk & compliance arbetar du även med olika utredningsuppdrag, samt uppföljning och utvärdering av verksamheten. Rollen är delvis nyskapande och det finns möjlighet att vara med och utforma tjänsten. Du rapporterar till VD i Praktikertjänst Försäkring AB.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:

·       Skadehandläggning och skadereglering av verksamhetsbaserade försäkringar

·       Skadeförebyggande arbete

·       Riskanalyser och uppföljningsarbete

·       Benchmark och villkorsutveckling

·       Följa marknadsutvecklingen och anpassning till lagar och regelverk

·       Administration kring bokföring och rapportering

·       Fakturahantering

·       Avstämningar och kontroller

·       Support till medarbetarna i försäkringsärenden, främst via telefon och mail

·       Kontakt med försäkringsgivare, myndigheter och andra interna och externa intressenter

·       Bistå styrelsen med beslutsunderlag

·       Delta i systemutveckling i de befintliga försäkringssystemen

·       Utveckla rutiner och processer för planering och uppföljning

·       Övriga förekommande administrativa arbetsuppgifter

Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som har flera års erfarenhet inom försäkringsbranschen och som har ett intresse för finans. Väldigt meriterande om du även har jobbat med risk- och compliance frågor, eller skadereglerare med erfarenhet av att arbeta med försäkringsvillkor. Du har god systemvana och drivs av att arbeta med ständiga förbättringar.

Som person är du målinriktad och strukturerad samtidigt som du har lätt för att bygga relationer samt samarbeta med medarbetare i olika delar av organisationen. Du är en tydlig och kommunikativ person som gillar att driva förändringar, ta egna initiativ samt fatta egna beslut. Vi vill att du som söker tjänsten är serviceinriktad och har lätt för att skapa och upprätthålla goda kontakter. Rollen kräver en person som är självgående, lösningsorienterad, flexibel, kommunikativ och trygg. Du känner ett stort engagemang i att arbeta utvecklingsinriktat med dina kollegor för att nå verksamhetens mål.

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare på Meritmind, Sofie Jonsson sofie.jonsson@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Om bolaget

Praktikertjänst Försäkring AB är ett helägt dotterbolag inom Praktikertjänst. Det är ett så kallat captivebolag som renodlat ägnar sig åt skadeförsäkringar och skadeförebyggande arbete i koncernen.

Praktikertjänst är Sveriges största vårdgivare inom privat tandvård och hälso- och sjukvård. Bolaget har funnits i över 60 år och våra cirka 1 000 mottagningar ägs och drivs av oss som utför vården och leder arbetet i vardagen. Det gör att våra tandläkarmottagningar och vårdcentraler återkommande har högst patientnöjdhet enligt externa undersökningar. Delägarna är tandläkare, läkare, tandtekniker, tandhygienister, sjukgymnaster/fysioterapeuter, psykoanalytiker/terapeuter, psykologer, kiropraktorer, sjuksköterskor, barnmorskor, logopeder och dietister. Omsättningen uppgår till cirka 8,5 miljarder kronor och antalet medarbetare till omkring 7 400.

Ansökan

·       Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV.

·       Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

·       Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Brightby Bemanning

Brightby Bemanning är Meritminds erbjudande av högkvalitativa bemanningstjänster inom ekonomi, bank, finans och försäkring. Meritmind är specialister på kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning. Vi är ledande inom vår nisch och har förmodligen branschens största nätverk av ekonomer. Varje år söker ca 18 000 kandidater jobb via oss. Vi är i dagsläget 370 anställda, omsätter en halv miljard och är verksamma på olika orter i Sverige. Vår värderingsstyrda organisation kombinerar det kommersiella med omtanke. Läs mer på meritmind.se

 

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst

Digital infoträff om livet som konsult

Delta på vår digitala infoträff den 12 oktober. Där får du information och inspiration för att kunna utvärdera om arbetet som konsult är något som passar dig.

Läs mer

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera