Senior Group Controller / Group Consolidation Director till Permobil, Stockholm

Stockholm Heltid

Vill du få utlopp för din ambition i en utmanande och varierad position? Brinner du för att skapa en effektiv och fungerande koncernrapportering i ett världsledande bolag? Vi rekryterar för Permobils räkning en Senior Group Controller / Group Consolidation Director. Som Senior Group Controller / Group Consolidation Director har du en central roll i Permobils koncernrapporteringsstruktur. Du ansvarar för konsolideringen av +40 bolag och rapporteringen till Permobils ägarbolag Investor. Som Senior Group Controller / Group Consolidation Director har du ett kontinuerligt ansvar i att strömlinjeforma och utveckla rapporteringsrutiner kopplat till kvartalsrapporter, dotterbolag och integrationsfrågor. Du blir en tydlig talesperson internt för rapporteringsfrågor och ska på ett pedagogiskt och tydligt sätt driva dessa frågor mot verksamheten. Du rapporterar till VP Head of Group Finance och du kommer sitta på vårt kontor i anslutning till Kista Galleria.

Huvudsakliga ansvarsområden som Senior Group Controller / Group Consolidation Director:

 • Ansvar för månatliga rapporteringsprocessen
 • Konsolidering av +40 bolag inom Permobil-koncernen
 • Månads- och kvartalsrapportering till ägarbolag (Investor AB)
 • Ansvar för upprättande av koncernårsredovisning
 • Säkerställande att Permobil följer uppsatta regelverk för IFRS
 • Driva förbättringsprocesser kopplat till förvärv, integration och avyttring av bolag
 • Kontinuerligt utveckla och driva rapporteringsfrågor mot verksamheten
 • Utveckla rutiner kopplat till intern lånestruktur och Transfer Pricing
 • Kravställning och samarbete med revisorer

 Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande utbildningsbakgrund. Du har erfarenhet från att ha arbetat inom revision och har minst 5 års erfarenhet från en controllerposition i en större internationell koncern. Du har verkat inom tillverkande bolag med omfattande interna transaktioner. Du har tidigare varit delaktig i integrering av förvärvade/fusionerade bolag i en koncernstruktur. Du har väldokumenterad erfarenhet av koncernredovisning och erfarenhet av koncernrapportering/konsolidering i enlighet med IFRS. Du har en hög IT-mognad, är vass på Excel och arbetat i större affärs- och rapporteringssystem. Du uttrycker dig obehindrat i både svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att passa i rollen som Senior Group Controller / Group Consolidation Director är du en framåtlutad person som vill vara delaktig i den fortsätta uppbyggnaden av enförstklassig rapporteringsorganisation. Du har en stark analytisk förmåga och kan agera som positiv kravställare internt inom verksamheten, men även förmåga att kravställa och leda projekt tillsammans med konsulter. Du är kommunikativ och är trygg i att framföra dina ståndpunkter i diskussioner med andra beslutsfattare. Du är flexibel i hur du tar dig an olika utmaningar och kan på ett säkert sätt prioritera din arbetsinsats. Du tycker om att hjälpa andra att hittalösningar på problem och kan på ett pedagogiskt sätt föra viktig information vidare till rätt verksamhetsgren. Slutligen arbetar du självständigt och strukturerat samt sätter högt värde i att leverera enligt deadlines.

Placeringsort: Stockholm

Om Permobil
Sedan företaget grundades av doktor Per Uddén 1967, har Permobil vuxit och är nu världsledande inom avancerade rehabiliteringshjälpmedel. Idag omsätter Permobil 4 miljarder med närvaro i 70 länder och med 1 600 anställda. Permobil ägs av Investor AB genom Patricia Industries. Företaget har vuxit konsekvent varje år under de senaste 20 åren och mer än fördubblats i omsättningen sedan Investor förvärvade företaget 2013. Permobil har genomfört flera förvärv, både för att utöka produktportföljen, t.ex. med aktiva manuella rullstolar samt sitsar och positioneringsprodukter samt för att stärka distributionskanalerna och försäljningsförmågan. Permobil är fast besluten att fortsätta denna tillväxtväg med ambitionen att fördubbla intäkterna igen inom 3-5 år genom affärsutveckling och ytterligare förvärv, för att ytterligare stödja personer med funktionsnedsättningar och bidra till att de får bättre livskvalitet.
Permobil har en stark kundcentrerad kultur. Grundaren Per Uddén sa redan från början:
”Varje person har rätt att få sin nedsättning kompenserad med hjälpmedel av samma tekniska standard som vi alla använder i vår vardag.”
Läs mer på www.permobil.com

Detta erbjuds du i tjänsten som Senior Group Controller / Group Consolidation Director:

 • En bred och varierad tjänst med stora kontaktytor inom organisationen
 • Arbeta i ett världsledande bolag med starka värderingar
 • En tjänst där du kommer driva projekt både nationellt, men främst internationellt.
Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Permobil med Meritmind. Tjänsten söker du genom att klicka här. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Casper von Sivers 08-128 567 29. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst