Senior koncernredovisningsekonom till Bilia, Göteborg

Göteborg Heltid

Bilia AB söker nu en senior koncernredovisningsekonom. Här är rollen för dig som har erfarenhet av koncernredovisning och som vill fortsätta utvecklas inom området. Vi ser gärna att du vill vara med och effektivisera och automatisera våra processer och det finns stora möjligheter att vara med och påverka framtidens arbetssätt.

Som koncernredovisningsekonom hos oss arbetar du med alla delar av koncernredovisningen och ingår i ett team med fem ekonomer. Du har även ett nära samarbete med de olika enheterna inom Biliakoncernen och bidrar till att alla inom koncernens ekonomifunktioner förstår och följer våra redovisnings- och rapporteringsprinciper. I rollen rapporterar du till chef för koncernredovisning och treasury.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Konsolidering
  • Framtagande av kvartalsrapporter och årsredovisning enligt IFRS
  • Rapporter och analyser till företagsledningen och styrelsen
  • Kontakt med revisorer
  • Driva och delta i olika koncernredovisningsprojekt för att förbättra koncernredovisningsfunktionen
  • Onboarding av förvärv och nya dotterbolag samt fusioner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande akademisk examen. Du har en bred erfarenhet av koncernredovisning, gärna från ett internationellt börsbolag och/eller revisionsbyrå samt har goda kunskaper inom IFRS. Du är en van Excelanvändare och det är meriterande om du även har erfarenhet av Cognos Controller och IBM Planning Analytics.

I rollen har du internationella kontakter och du behärskar både svenska och engelska i skrift och tal. Du trivs i en växande koncern och har hanterat de flesta delarna inom koncernredovisning och har du dessutom ett intresse av att automatisera processer är det mycket meriterande.

Som person är du ansvarstagande, noggrann, strukturerad och trygg i din kompetens. Du motiveras av samarbete och är en given lagspelare.

Det här erbjuder Bilia
Vi vill att våra medarbetare ska må bra, både på och utanför jobbet, därför har Bilia medarbetarnas framtid, hälsa och privatliv i omtanke och arbetar aktivt för att främja välmående och trygghet. Några av de förmåner som Bilia erbjuder är: Föräldralön/föräldrapenningtillägg, friskvårdsbidrag, medarbetarpension och personalrabatter på service, reparationsarbete, drivmedel och biluthyrning.

Om företaget

Bilia är en av Europas största bilåterförsäljare med en ledande position inom både service och försäljning av nya och begagnade person-, transport- och lastbilar samt tilläggstjänster som ­finansiering och försäkring.

Vi har cirka 150 anläggningar med cirka 5 000 medarbetare i Sverige, Norge, Luxemburg och Belgien samt två internetbaserade auktionssajter. 2021 omsatte koncernen 35,5 miljarder kronor, varav cirka 40 procent utanför Sverige.

Vi har ett helhetserbjudande med försäljning av nya och begagnade bilar, e-handel, reservdelar och butiksförsäljning, service- och skadeverkstäder, däck och bilglas samt finansiering, försäkring, biltvätt, drivmedelsstationer och bildemontering. Allt för att kunna erbjuda våra kunder ett komplett erbjudande runt bilägandet.

Läs gärna mer om oss här: www.bilia.com

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Bilia med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Eva Tiitso telefon 0765-112910. Intervjuer och urval kommer att göras löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida www.meritmind.se

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Välkommen med din ansökan!

 

Tjänsten är tillsatt.

Digital infoträff om livet som konsult

Delta på vår digitala infoträff den 12 oktober. Där får du information och inspiration för att kunna utvärdera om arbetet som konsult är något som passar dig.

Läs mer

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera