Senior Redovisningsekonom till BrandFactory, Stockholm

Stockholm Heltid

BrandFactory Sverige söker nu en Senior Redovisningsekonom som älskar redovisning och samtidigt brinner för att driva förändringsarbete! Vi söker en kvalificerad redovisningsekonom som bl a kommer arbeta med månads- och årsbokslut, rapportering samt resultatuppföljning. Som Senior Redovisningsekonom får du ett helhetsansvar och chansen att använda alla dina redovisningskunskaper. Du kommer bli en nyckelperson som arbetar självständigt och vid sidan av dina dagliga arbetsuppgifter kommer du att arbeta med olika projekt och förbättringsarbeten. Du kommer att ingå i BrandFactory Sveriges ekonomiavdelning som idag består av 10 personer. Du rapporterar direkt till CFO Sverige men har många andra kontakter både internt och externt.

Arbetsuppgifter som Senior Redovisningsekonom

 • Ansvara för redovisningen avseende producerande legala enheter i den svenska verksamheten
 • Bokföring, kontoavstämningar, periodiseringar, avskrivningar, årsredovisningar och skattedeklarationer
 • Rapportering till koncernen
 • Granskning och uppföljning av boksluten
 • Ansvara för likviditetsprognoser
 • Självständigt kunna sköta redovisningen enligt K3
 • Processförbättringar och samordning av arbetet
 • Förbättringsarbete avseende löpande rutiner och processer
 • Delaktighet i systemimplementation och ihopslagning av verksamheter

Kvalifikationer och erfarenhet
Du har en akademisk examen inom ekonomi och minst 5 års erfarenhet av att arbeta med kvalificerad redovisning från ett stort och/eller medelstort företag.  Du förstår redovisning från ”ax till limpa”, du har goda kunskaper i svenska redovisningsregler och meriterande är tidigare   erfarenhet från lagerredovisning och producerande verksamhet. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att arbeta inom Financial Control för att bidra med ett analytiskt perspektiv. Du har goda kunskaper i Excel och du är bra på att uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att trivas på BrandFactory är du en social och framåt person med en ”can-do-attityd” som gillar att arbeta med utvecklings- och förändringsarbete.  Du är van att arbeta självständigt samtidigt som du är bra på att arbeta i en grupp för att komma fram till gemensamma rutiner och arbetssätt. Du är analytisk, strukturerad och noggrann, van att arbeta operativt och samtidigt kunna lyfta blicken och ta ansvar för helheten.

Placeringsort: Stockholm

Som Senior Redovisningsekonom på BrandFactory erbjuds du:
Vi erbjuder en stimulerande arbetsplats i en spännande förändringsresa med unik bredd och kompetens där du får möjlighet att utvecklas såväl som person som i din yrkesroll. Att arbeta på BrandFactory präglas av spännande projekt, ett positivt arbetsklimat och fokus på kunden. Vi är stolta över våra värderingar: Passion, Affärsmannaskap, Kreativitet och Enkelhet.

Om BrandFactory
BrandFactory är din totalleverantör av visuell kommunikation, varumärkesprofilering och design för varumärkesägare och butikskedjor. Traditionella och digitala skyltar, foliering, fordonsdekorer, evenemang, utställningar, mässor och trycksaker: Vi tar hand om allt från design till leverans och gör din dröm till verklighet. BrandFactory har en omsättning på cirka 1,1 miljarder kronor och sysselsätter cirka 550 medarbetare i Sverige, Danmark och Norge. Våra svenska kontor finns i: Farsta, Årsta, Albyberg, Upplands Väsby, Linköping, Göteborg, Falun och Torsby. Läs gärna mer på www.brandfactory.se

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar BrandFactory med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Erna Stamming på 070-750 22 76. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.