Senior Redovisningsekonom till Skandia

Stockholm Heltid

Går du igång på förändring, skapa nytt och få vara med och påverka samt har djup kompetens inom redovisning och rapportering? Vi söker två seniora och förändringsinriktade personer till gruppen Bokslut och Rapportering Försäkring. Du kommer att vara en central del av boksluts- och rapporteringsarbetet och bidra till det stora processutvecklings- och digitaliseringsarbetet som Finance-organisationen har sjösatt. Kontoret är beläget på Kungsholmen i Stockholm och du rapporterar till Redovisningschefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Utgöra en central roll i det operativa bokslut- och rapporteringsarbetet inklusive ägar- och myndighetsrapportering för våra försäkringsbolag
 • Att utveckla och säkerställa kvalitet i boksluts- och rapporteringsarbete inklusive leveranser av IFRS och myndighetsrapportering
 • Säkerställa god intern kontroll och regelefterlevnad gällande finansiell rapportering
 • Driva kontinuerlig och löpande processutveckling inom finansiella processer
 • Deltagande i Finance-organisationens uppstartade projekt för moderniserad Styrning, Analys & Rapportering
 • Projektdeltagande vid förändringar i affär, organisationsstruktur, regelverk, förvärv etc
 • Delta i utredningar inom det finansiella rapporteringsområdet
 • Stödja organisationen i redovisnings- och rapporteringsfrågor

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom och har minst 5 års erfarenhet av redovisning från en större organisation eller revisionsbyrå. Du behöver också ha erfarenhet av IFRS-redovisning inom bank/försäkringsbranschen. Har du även erfarenhet av myndighetrapportering inklusive Solvens II är det starkt meriterande.

Personliga egenskaper
Som Senior Redovisningsekonom på Skandia är det viktigt att vara genuint intresserad av redovisnings- och rapporteringsfrågor samt systemlösningar inom dessa områden. Rätt person är också ansvarstagande och vill utvecklas i en föränderlig värld – du tycker om förändringar. Övriga personliga egenskaper som efterfrågas är att man är positiv, kommunikativ och prestigelös. Du har en förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du är en lagspelare.

Om Skandia
Skandia är en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner. Vi har gett människor ekonomisk trygghet i 160 år och har en stark tradition av pionjäranda, produktutveckling och samhällsengagemang. Vi skapar rikare liv för människor med hjälp av lösningar inom sparande, pension, ekonomisk trygghet, och genom att underlätta för dem att fatta kloka beslut om sin ekonomi. Vi har 2 miljoner kunder, ett förvaltat kapital på 650 miljarder kronor och 2 000 anställda. Läs mer på  www.skandia.se

Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas!

Vad erbjuder Skandia?
Vi erbjuder en dynamisk roll i ett företag där engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra. Och vi tror på en organisation där mångfald och jämställdhet är lika självklart som att vi sätter våra kunder först.

Placeringsort: Stockholm

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Skandia med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070-981 77 51 eller Annika Vermunt på 070-166 08 31. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 22 maj 2019. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.