Senior redovisningsekonom till VR i Stockholm

Stockholm Heltid

Är du en självständig redovisningsekonom som vill arbeta i ett större internationellt bolag som är på en förändringsresa? Arbetar du idag som senior redovisningsekonom och har goda redovisningskunskaper? Det finns nu en möjlighet för dig som redovisningsekonom att bidra till utvecklingen i detta utvecklingsbenägna bolag. VR Sverige förespråkar ständigt utveckling för att möta omvärldens krav på kollektivtrafiks- och transportlösningar, något som återspeglas i alla bolagets anställda.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som redovisningsekonom:

  • Löpande bokföring
  • Kundfakturering
  • Månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Avstämningar samt kvalitetskontroll
  • Momsdeklarationer
  • Rapportering skatter, avgifter samt rapportering till SCB
  • Deltagande i olika integrationsprojekt med vår nya ägare VR Group i Finland

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har några års erfarenhet som redovisningsekonom och som gärna har en akademisk utbildning i ekonomi, alternativt en KY utbildning inom redovisning. Du har goda redovisningskunskaper och med fördel en viss erfarenhet av att arbeta med IFRS. Du är en van Excel-användare och du har erfarenhet av arbete i större affärssystem, gärna i SAP. VR:s koncernspråk är engelska och du behöver kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.
Om du även kan finska är det positivt, men det är inte en förväntan.

Personliga egenskaper:
Som person är du noggrann och metodisk samt har lätt för att samarbeta. Du har ett analytiskt sinne och är självgående i ditt arbete. Då du bland mycket annat kommer arbeta med att förbättra processer har du även en förmåga att hitta nya lösningar och driva processer framåt på ett effektivt sätt.

Vad erbjuder VR dig?
I denna roll som senior redovisningsekonom får du tillsammans med kompetenta kollegor möjlighet att vara med på en spännande utvecklingsresa i ett större internationellt bolag. På VR ligger vi i framkant när det gäller att skapa framtidens hållbara mobilitet till gagn för samhället i stort. Vi finns där tillsammans för en bättre värld – det är vår vision och syftet med vår verksamhet.

Placeringsort: Sickla i Stockholm

Om VR:
VR är en finskt etablerad aktör inom kollektivtrafikmarknaden, som är verksamt inom områdena persontransporter, logistik och underhåll. Bolaget har 160 års erfarenhet inom järnvägssektorn och tillhandahåller idag transporttjänster med fjärr- och pendeltåg, spårvagnar och busstrafik. VR underhåller bland annat även tunnelbanetåg i Helsingfors och ser Norden som sin viktigaste marknad. Företaget sysselsätter för närvarande ca. 5 600 yrkesverksamma och genererar 838 miljoner euro i intäkter. VR:s förvärv av Arrivas (numera VR) verksamhet i Sverige är företagets första etablering utanför Finland och en del i en långsiktig strategi.

I Sverige hjälper VR fler än 100 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 000 medarbetare, omsättning på ca 3 miljarder, 520 bussar, 179 tåg och 68 spårvagnar skapas moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Våra resenärer ska uppleva att vi gör allt för att deras resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt – dygnet runt – fram och tillbaka.

Ansökan:
I denna rekryteringsprocess samarbetar VR med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Ulrika Wallerman 070-166 08 60 eller Charlotte Ekenstam073-637 01 89.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen):

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera