Självgående Ekonomiansvarig till Cavotec Sverige, Stockholm

Stockholm Heltid

Har du en bred bakgrund som ekonomiansvarig eller ekonomichef och vill arbeta inom ett internationellt bolag med kontor i över 30 länder globalt? Vi söker en Ekonomiansvarig till Cavotec Sverige som ska ta ett brett ansvar både över redovisning och ekonomistyrning för Cavotecs svenska verksamhet. Som Ekonomiansvarig kommer du att sköta allt ifrån löpande redovisning till att sätta upp budget- och prognos. Du kommer att ansvara för lageravstämning, årsbokslut och rapporteringen till moderbolag i Schweiz. Som Ekonomiansvarig behöver du ha en gedigen bakgrund inom redovisning och vara trygg i din egen kompetens. Du kommer att sitta på Cavotecs kontor i Spånga i norra Stockholm och rapportera till Group Controller på huvudkontoret i Schweiz.

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter:

 • Helhetsansvar för redovisningen kopplat till månadsbokslut och årsbokslut
 • Budget och prognos för Cavotec Sverige
 • Analys av resultat och balansräkning
 • Rapportering av försäljning, resultat, nyckeltal och bokslut
 • Årsredovisning
 • Ansvar över skatter och moms
 • Kontroll av löner mot byrå och support kring svenska lagar och regler på HR-området

Kvalifikationer och erfarenhet:
Du har en högskoleexamen inom ekonomi eller motsvarande och minst 5 års erfarenhet av att ha arbetat i en roll med ett helhetsansvar över en ekonomifunktion. Du har tidigare arbetat i internationella bolagsmiljöer och har erfarenhet av redovisnings- och rapporteringsprocesser mot moderbolag i utlandet. Du kan hantera en bokslutsprocess från början till slut. Du har gjort prognoser och budget och får gärna ha erfarenhet av lagerredovisning. Eftersom Cavotec är en internationell koncern, är det viktigt att du är trygg i att uttrycka dig obehindrat både på engelska och svenska, i tal samt skrift.

Personliga egenskaper:
För att just du ska passa i rollen som Ekonomiansvarig är det viktigt att du trivs med stort eget ansvar. Du tycker om att själv sätta prioriteringar för ditt arbete och är inte beroende av att ha en större ekonomiavdelning runt dig för att trivas. Du tycker om variation och kan uppskatta att både handskas med komplexa utmaningar och ta hand om rutinbaserade arbetsuppgifter. Vidare är du en problemlösare och har ett tydligt resultat i fokus i ditt arbete. Du har hög integritet och är ansvarstagande. Du har lätt för att kommunicera och tycker om en prestigelös arbetsmiljö.

Placeringsort: Stockholm

Om Cavotec
Cavotec SA utvecklar, tillverkar och marknadsför komponenter och system för mobil strömförsörjning inom hamn, gruva, stål, kran, offshore, flyg samt för automationsindustrin.
Cavotec med cirka 1000 anställda globalt består av åtta Centers of Excellence belägna i Tyskland, Italien, Nya Zeeland, USA och Sverige samt av fem lokala produktionsenheter belägna i Australien, Kina, Dubai, Sverige och USA. För distribution av produkter och kundsupport har Cavotec lokala säljbolag som med ett nätverk av säljare täcker hela världen. Cavotec SA är noterat på NasdaQ OMX i Stockholm.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Cavotec Sverige med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Casper von Sivers070-029 11 41. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen in med din ansökan!

Ansök till denna tjänst