Snabbväxande GDL Transport söker redovisningschef med placering i Helsingborg

Helsingborg Heltid

GDL söker genom Meritmind en redovisningschef för att stärka ekonomiavdelningen i den pågående expansionen. I rollen som redovisningschef kommer du vara en nyckelperson inom ekonomifunktionen och svara för förändringsarbetet för processerna inom ansvarsområdet. Som redovisningschef är du operativ genom att vara ansvarig för period- och årsbokslut samt delaktig och ansvarig för den löpande bokföringen. I rollen rapporterar du till CFO.

GDL:s tillväxt kommer ske både organiskt och via förvärv och koncernen är under ständig utveckling och förändring. Samtliga av koncernens 13 bolag stöttas från huvudkontorets koncernsupport från ekonomiavdelningen i Helsingborg. Den kraftiga tillväxten kommer innebära ett fortlöpande arbete med strukturer och rutiner. Avdelningen består i dagsläget av 14 stycken medarbetare där Redovisningschefen har ansvar för redovisningsavdelningen, reskontran samt reception med cirka fem direktrapporterande.

Ansvarsområden

 • Personalansvar, leda avdelningarna för kund- och leverantörskontra samt reception och redovisningsavdelning
 • Redovisningsansvar, koncern-, period- och årsbokslut
 • Processförbättringar och effektiviseringar på ekonomiavdelningen
 • Myndighetsrapportering
 • Behjälplig vid förvärvsfrågor
 • Ansvarig för redovisning av skatter och avgifter
 • Hantera skatte- och momsfrågor
 • Avräkning mot speditörer, maskinägare och andra samarbetspartners
 • Löpande bokföring
 • Avstämning av bank och diverse konton

Kvalifikationer och erfarenhet
Till rollen söker vi dig med god redovisningskunskap, med minst 5 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete och som trivs i en snabbrörlig miljö där kassaflödet är en vital del av verksamheten. Du har troligtvis en civilekonomexamen eller motsvarande och att ha erfarenhet från branschen är en stor fördel. Du kommer att arbeta i en föränderlig organisation vilket gör att ett positivt förhållningssätt och nyfikenhet är nödvändigt för att lyckas i rollen.

Personliga egenskaper
Du är självgående, engagerad, noggrann och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har ett långsiktigt perspektiv, samtidigt som du får saker gjorda. Du tycker om att sätta rutiner och drivs av att kontinuerligt utveckla nya arbetssätt.

Placeringsort: Helsingborg

Om GDL Transport
GDL arbetar både lokalt och rikstäckande efter devisen – Trygg hela vägen. Verksamheten består av ett starkt koncept med erbjudande inom transport-, maskin- och logistiktjänster. GDL är etablerat på 19 orter i Sverige och omsätter ca 3,2 miljarder SEK. Huvudkontoret finns i Helsingborg. Våra värdeord Professionell, Engagerad, Pålitlig samt Värdeskapande ska genomsyra hela vår verksamhet. Läs gärna mer om oss på www.gdl.se.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar GDL med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind Carl Ence (carl.ence@meritmind.se). Intervjuer och urval kommer att ske fortlöpande, skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på Meritminds hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.