Sökes: Sveriges mest oväntade redovisningschef till Orango, Malmö

Malmö Heltid

Vi tror att du som söker till Orango som redovisningschef har en nästintill paradoxal personlighet. Du kombinerar det noggranna petimeter-kamerala med ett nästintill nördigt intresse för affärer. Du var en petig typ redan som barn och som gärna påpekade för din omgivning att det var förbjudet att gå mot röd gubbe samtidigt som du körde snabbast med lådbilen. Senare i livet gjorde du valet att bli ekonom, och samtidigt som du tyckte att kurslitteraturen i ämnet ”Beskattningsrätt” var något av ett litterärt epos var du den i klassen som hade flest studentnationsbesök per månad. Du klarade såklart studierna med bravur och det har du din naturliga ådra för strukturfascism och kvicktänkthet att tacka för.

Lite såhär tror vi att du är

 • Du har länge haft den där ekonom-superkraften som gör att du på 10 meters avstånd kan avslöja en Teamledare som försöker mörka en överskriden budget
 • För dig är inte en siffra en siffra. Eller jo, det är den ju i och för sig men den är inte bara en siffra, utan det är en direkt portal till andra sidan, d.v.s. till vår verksamhet och våra affärsområden
 • Du är kreativ, men inte på jobbet. Detta eftersom kombinationen av ”kreativitet” och ”redovisning” genom tiderna har visat sig kunna leda till långa, oändligt tråkiga fängelsestraff
 • Som person är du förmodligen som en blandning av GW och Mat-Tina, d.v.s. trygg, stabil, extremt kunnig inom ditt område och samtidigt en riktigt glad prick som kan följa recept (redovisningsprinciper) till punkt och pricka
 • Du kallar inte Excel för ”ekonomisystem”

Orango som företag är fullt av specialister men då vi har mer än sammanlagt 1600 års erfarenhet på affärssystem räknar vi med att du som redovisningschef kommer att vara vår interna expert på redovisningsregler. Det vi däremot har gemensamt är:

 • Ett brinnande intresse för våra kunder och deras utmaningar
 • Ett systemintresse och ett stort behov av att ligga i framkant

Huvudsakliga arbetsuppgifter som redovisningschef:

 • Leda, coacha och utveckla medarbetare inom ekonomiavdelningen
 • Leda, koordinera och säkerställa framtagande av månadsbokslut.
 • Upprätta årsbokslut, årsredovisning och koncernredovisning enligt K3
 • Coacha och handleda affärsområdescheferna i verksamhetsanalyser
 • Stötta vår verksamhet i rapportering, analys och vara CFO behjälplig i ekonomistyrning
 • Huvudsakligt ansvarig för vårt ekonomisystem (Microsoft Dynamics NAV)
 • Driva projekt kring processutvecklingen inom avdelningen, med hjälp av systemstöd och effektiva verksamhetsflöden

Företaget befinner sig i en expansiv fas och du kommer att aktivt arbeta med att förbättra och effektivisera våra processer och rutiner. I din roll som redovisningschef rapporterar du direkt till CFO.

 Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi tror det är viktigare vem du har blivit än hur du har blivit så. Vår känsla är att du troligtvis har någon form av akademisk utbildning och därefter har du arbetet ett par år på revisionsbyrå eller liknande konsultverksamhet. Senare har du förmodligen gått över i en mer linjeorienterad roll på något större bolag. Antagligen har du också arbetat som, eller velat arbeta som, controller. Totalt har du förmodligen arbetat ett tiotal år och är sugen på att ge dig in i ett växande bolag som verkligen är på tårna i sin bransch.

Om Orango
Hos oss är vi jäkligt bra på att ha riktigt roligt tillsammans, att vara nytänkande, att fira våra framgångar och att visa tacksamhet för varandra. Med ”tacksamhet” menas för övrigt inte det faktum att du varje månad får lön, och att du får fri tillgång till Orango-loggade pennor. Nej, det vi menar är att vi genuint uppskattar varandra för den hjälp vi ger varandra, för att vi stöttar varandra och att vi alla gör det lilla extra för att vi ska nå vårt mål: att hjälpa våra kunder att blomstra. För oss är ”medarbetarengagemang” inte bara något som skrevs på en sliten Post-IT-lapp på en konferens för sju år sedan, utan något vi verkligen prioriterar. Faktum är att det är ett av våra 4 strategiska mål för hela Orango. Vi glömmer inte bort att skapa balans i livet, och vi hjälps åt precis som ett riktigt bra lag ska göra, vilket gör oss till antitesen till övertid och prestationsbaserade löner. Vi tror på att alla är vuxna människor och det gör att vi slipper en massa regler och pekpinnar. Vuxna människor är smarta. Och när de mot förmodan inte är det, så lär de av sina misstag (OBS: gäller även chefer…). Läs mer på www.orango.se.

 

Placeringsort: Malmö

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Orango med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Helena Centerblad på 0707 49 99 63 alternativt helena.centerblad@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.