Stena AB söker en Group Financial Controller

Göteborg Heltid

Stena AB erbjuder
En möjlighet att vara en del av ett mycket kompetent team som tillsammans arbetar med att stötta Stenas olika verksamheter i en internationell miljö.

Som Group Financial Controller kommer du arbeta med konsolidering och analys av koncernens dotterbolag i samband med Stena AB koncernens bokslut. I denna roll kommer du att vara behjälplig med att svara på frågor från våra svenska såväl som utländska dotterbolag.

Du kommer att vara delaktig i att ta fram beslutsunderlag till ägare, styrelse och ledning men även delta i arbetet med våra externa rapporter såsom Stena AB koncernens årsredovisning och delårsrapporter. Du kommer även att få möjlighet att driva egna projekt inom ekonomiområdet. Arbetet innebär mycket kontakter med koncernens affärsområden och bolag runt om i världen.  

Om dig
För att trivas i denna roll behöver du ha erfarenhet från att ha arbetat med liknande frågor på koncernnivå, du är en driftig och driven person som är noggrann men för den sakens skull inte fastnar i detaljer. Du är serviceinriktad, prestigelös och en team-spelare som ställer upp på dina kollegor. Du är väl medveten om att det är först när alla är klara som teamet har gjort ett bra jobb.

Din utbildningsbakgrund är civilekonom eller motsvarande utbildning. Du har arbetat praktiskt med koncernredovisning och IFRS i minst 5 år. Du har goda kunskaper i engelska, som är vårt koncernspråk och arbetar effektivt med moderna IT verktyg. Har du erfarenhet av koncernrapporteringssystemet AARO är det meriterande.

Om oss
Inom Group Accounting är vi idag ett team på 6 personer. Vi ingår i Business Administration, där vi är ca 30 personer, tillsammans med Legal Accounting, Tax, Business Control, Corporate Governance och Public Affairs & Sustainability.

I teamet har vi olika bakgrunder och olika kompetenser och vårt arbete spänner över olika delar. Vi ansvarar bland annat för extern rapportering såsom Stena AB koncernens årsredovisning och delårsrapporter men även för intern rapportering till ägare, styrelse och ledning.

Placeringsort: Göteborg

Om Stena AB
Stena AB koncernen är ett av de största familjeägda bolagen i Sverige och har sina verksamheter globalt inom fem affärsområden: Färjelinjer, Drilling, Shipping, Fastigheter och övriga investeringar inom Adactum.

Med omtanke, innovation och effektivt utförande som ledord arbetar våra 15 500 medarbetare runt om i världen med att skapa värde för våra kunder.

Välkommen till vår hemsida, www.stena.com, för mer information om oss och vår affär.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Stena AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig Rekryteringskonsult på Meritmind, Heidi Höyem, på 0705-13 16 22.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 15 september 2019.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan skall inte innehålla personuppgifter kring civil status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

 

 

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på ekonomijobb

Prenumerera på lediga ekonomitjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera