Tax Analyst till Geely Sweden Holdings AB

Göteborg Heltid

Geely Sweden ska stärka upp sin skattefunktion och söker därför en Tax Analyst som ska stötta och rapportera till Head of Tax.

Detta är en helt ny roll där du kommer att vara med och bygga upp skattefunktionen inom koncernen i Norden. Rollen innebär att du kommer ha både lokala och internationella kontaktytor. Detta är en unik möjlighet för dig som vill växa i din roll och vara med där det händer i en dynamisk miljö.

Rollen är centralt placerad i Göteborg i Geelys nybyggda campus ”Uni3” på Lindholmen.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Rollen som Tax Analyst är en bred roll, där du får arbeta med alla slags skatterättsliga frågeställningar med tyngdpunkt på transfer pricing och svensk företagsbeskattning. Rollen innefattar arbetsuppgifter såsom TP-dokumentation, avtalsupprättande, rättsanalyser, skatteberäkningar, processer samt övriga frågor inom skatt. Du kommer stötta Head of Tax i  gruppens dagliga frågor.

 

Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som har en juristexamen eller är Civilekonom med 3–5 års relevant arbetserfarenhet inom skatt. Vi ser att du troligen har fått din erfarenhet från antingen Skatteverket, större bolag alternativt från byrå.

Du har gedigen förståelse och intresse för skatterätt. Meriterande är om du har goda kunskaper i Excel och även är duktig på att skriva.

Rollen kräver att du behärskar engelska och svenska flytande i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

Du har en positiv inställning med en vilja och förmåga att lära dig nya saker. Du är noggrann samtidigt som du får saker gjort. Förändringstakten i bolaget är väldigt högt och det är viktigt att vara flexibel och lösa utmaningar som kan uppstå från en dag till en annan. Det är därför bra om du är en problemlösare som trivs med att arbeta både självständigt och i grupp.

Med din goda kommunikativa förmåga når du lätt ut i organisationen. Du trivs och fungerar väl i en internationell miljö där engelska är koncernspråket, men där kulturen har en tyngdpunkt i en mix av svensk och kinesisk företagskultur

Placeringsort:
Göteborg

Om företaget
Geely Sweden Holdings AB är ett holdingbolag som äger aktieposter i en grupp skandinaviska bolag inom branscherna fordon, fastighet och bank. Gruppen ägs av Zhejiang Geely Holding Group, en privatägd industrikoncern med huvudsäte i Hangzhou, Kina. Zheijiang Geely Holding grundades 1986 av nuvarande styrelseordföranden Li Shufu, som utvecklat koncernen till en av världens tio största inom fordonssektorn.

I portföljen ingår varumärken som Volvo Cars, Geely Auto, Lotus, Proton, Lynk & Co, Polestarmed flera. Utöver fordonsindustrin har Zheijiang Geely Holding intressen inom bland annat akademi och forskning, klädindustrin, finansiella tjänster och fastighetsutveckling.

Geely Sweden Holdings har en långsiktig investeringshorisont och bidrar till en positiv utveckling i portföljbolagen genom industriell erfarenhet, finansiell styrka och ett stort globalt nätverk. Vår definition av värdeskapande är bred och går bortom det rent finansiella.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Geely med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Marianne Seal på 0701 660 863. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera