Tax Manager till Sandvik Materials Technology

Stockholm Heltid

Vi på SMT har påbörjat en spännande resa att utforska möjligheten till att bli ett eget börsnoterat bolag på Nasdaq Stockholm och håller på ett bygga upp bl.a vår skattefunktion på koncernnivå och söker nu en Tax Manager som tillsammans med Head of Group Tax kommer att arbeta med koncernens svenska och internationella skattefrågor. Din arbetsplats kommer att vara Sandvik Materials Technologys fina kontor i Stockholm City och du rapporterar till Head of Group Tax.

Rollen är bred och kommer i princip omfatta alla förekommande skattefrågor i en multinationell koncern. Ett specifikt ansvarsområde är att löpande stämma av hur Transfer Pricing-policyn följs, dvs regelbundna uppföljningar av koncernens internprissättning. Du kommer även att vara delaktig i års- och kvartalsbokslut avseende skatteberäkningar och skattedispositioner, men även arbeta med effektivisering av processer, dokumentation och policys inom området. Arbetsuppgifterna kommer att vara varierande, men med ett tydligt ansvar för TP controlling-delen, och innebära många kontaktytor samt möjligheter att utvecklas inom skatt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvar för att följa upp TP-policy och stämma av internprissättningen
  • Strategiska frågor kring Transfer Pricing
  • Stötta verksamheten i skattefrågor vid förvärv och M&A aktiviteter
  • Stötta vid TP-frågor i samband med revisioner och DAC6 rapportering
  • Stötta vid de kvartalsvisa boksluten
  • Stötta vid skatteberäkningar
  • Stötta i övriga av skattefunktionens ansvarsområden

Kvalifikationer och erfarenhet:
Till rollen som Tax Manager söker vi dig med en akademisk examen i juridik eller ekonomi. I övrigt ser vi gärna att du har minst 2-3 års erfarenhet från en konsultroll på något av de större konsultbolagen, företrädesvis med fokus på skattefrågor, men du kan också komma från en roll som revisor om du arbetat med större internationella bolag och kommit i kontakt med Transfer Pricing frågor. En annan lämplig bakgrund kan vara att ha arbetat med internprissättning eller företagsbeskattning på ett större bolag eller på Skatteverket. Eftersom SMT har dotterbolag världen över måste kommunikationsförmågan på engelska vara utmärkt, både muntligt och skriftligt.

Personliga egenskaper:
För att trivas som Tax Manager hos Sandvik Materials Technology och för att bli framgångsrik i rollen är det viktigt att vara flexibel och förändringsbenägen. Bolaget befinner sig på en förändringsresa, vilket man behöver kunna hantera och för rätt person finns stora möjligheter att bidra och utvecklas. Du, liksom vi, värdesätter samarbete och pragmatik och har förmågan att vara hands-on och samtidigt arbeta med de mer strategiska frågorna. Välkommen till vårt trevliga gäng på Engelbrektsplan 1.

Placeringsort: Stockholm

Kom med på vår resa mot att bli ett fristående företag!
Sandviks affärsområde Sandvik Materials Technology har inlett en spännande resa för att utforska möjligheten till en separat notering på Nasdaq Stockholmsbörsen – tidigast år 2022, förutsatt att omständigheterna bedöms vara rätta vid den tidpunkten. Med en tydlig riktning för vår resa framåt, med vår position som teknologiledare, progressiv kundpartner och med ett driv kring hållbarhet, strävar vi efter att bli ett ännu starkare och oberoende företag inom vår bransch.

Vi letar nu efter utmärkta medarbetare för att utveckla vår verksamhet och arbeta för att uppfylla våra ambitiösa mål. Med en stark ledarskapsstrategi och proaktiva medarbetare är vi redo att fortsätta på vår tillväxtresa genom att utvecklas industriellt genom materialteknik.

Är du redo att ta den här utmaningen tillsammans med oss? Vi har redan nu börjat introducera flera kompetenser i processen för att förbereda oss för den nya organisationen. Vi erbjuder en inspirerande arbetsmiljö med utvecklingsmöjligheter för rätt person.

Om Sandvik Materials Technology:
Sandvik Materials Technology är en världsledande utvecklare och tillverkare av produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar för krävande miljöer samt produkter och system för industriell värmning. I bolaget finns tre divisioner: Tube, Strip & Kanthal. Här finns 5.700 anställda globalt och omsättningen når ca 15 miljarder årligen.

Våra produkter och tjänster bidrar till våra kunders produktivitet, processtillförlitlighet och kostnadseffektivitet samtidigt som användandet av dem leder till minskad miljöpåverkan inom en rad olika industrisegment. Tillsammans med kunder utvecklar vi produkter och material som möter framtidens utmaningar.

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sandvik med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 20:e september 2021. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera