Taxi Stockholm AB söker ny Ekonomichef, Stockholm

Stockholm Heltid

Är du en affärsfokuserad ekonomichef? Kanske är du nyfiken på vår bransch och vår spännande förändringsresa? Taxi Stockholm AB fungerar som ett servicebolag med ca 250 anställda och ägs av en ekonomisk förening med ca 900 engagerade åkare/transportörer. Som ny ekonomichef kommer du att ha det övergripande ansvaret för ekonomistyrningen och redovisningen, med löpande uppföljning och rapportering, där fokus ligger på ledarskapet och att driva utvecklingsarbete.
Rollen stöttar också VD och företagsledningen med affärsmässighet och kundfokus! Välkommen att leda vår ekonomiavdelning som består av 11 medarbetare, varav 5 är direktrapporterande. Du rapporterar till VD och sitter med i ledningsgruppen.

Dina huvudsakliga ansvarsområden som ekonomichef:

 • Övergripande operativt ansvarig för ekonomiavdelningen, från redovisning till ekonomistyrning och revision
 • Personalansvar för 5 direktrapporterande medarbetare och 6 personer som rapporterar till redovisningschef
 • Rapportering till ledning och styrelse samt externa intressenter
 • Budget, prognos, uppföljning och analys av verksamheten
 • Aktivt bidra i ledningsgruppen
 • Ansvara för den operativa och strategiska verksamhetsplaneringen
 • Delta i olika forum, så som styrelsemöten, stämmor, åkarmöten etc

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande. Du har minst 5 års arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter i rollen som ekonomichef, med både personal och budgetansvar. Rollen kräver också att du har arbetat i ledningsgrupp och assisterat VD i styrelsearbetet tidigare. Vi ser även gärna att du har vana av att driva utveckling och förändring. Det är meriterande med erfarenheter från branscher som är transaktionsintensiva, såsom detaljist- eller online-verksamhet med olika betallösningar. Vidare har du goda kunskaper i svenska, både skriftligt och muntligt samt i koncernredovisning.

Personliga egenskaper
För att passa in här tror vi att du är en stabil, tydlig och närvarande ledare som kan agera bollplank, entusiasmera och coacha sina direktrapporterande chefer. Det är också viktigt att vara driven och resultatfokuserad. Vi har påbörjat ett förändringsarbete och fokuserar på processer, riktningen är klar, men din uppgift blir att fortsätta det arbetet. Vi välkomnar vidare din nyfikenhet och förmåga att både vara strategisk och operativ i en roll med många kontaktytor, där en god kommunikationsförmåga kommer vara en viktig framgångsfaktor. Vi tycker att det är viktigt att ha roligt på jobbet, så vi hoppas att du precis som vi har sinne för humor.    

Som ekonomichef på Taxi Stockholm erbjuds du:

 • En nyckelroll på ett bolag med ett starkt varumärke
 • Taxi Stockholm vill vara en ansvarsfull samhällsaktör där miljö och socialt ansvar är en viktig del.

Om Taxi Stockholm
Taxi Stockholm är den ledande partnern för taxitjänster i Stockholm och stockholmarnas taxibolag sedan över 100 år. Med höga ambitioner i kundmötet, ständig utveckling av tjänster för företag och privatpersoner och 1700 bilar arbetar företaget året om och dygnet runt för att ge den bästa servicen. Taxi Stockholm arbetar med hållbarhetsfokus som inkluderar målet en fossilfri transporttjänst 2025 och schyssta villkor för alla medarbetare. Vi har tagit fram en tydlig strategi för hur vi ska arbeta framåt med våra viktiga hållbarhetsfrågor. Detta för att behålla och utöka vårt försprång till våra konkurrenter. Viktiga aspekter för oss i vår strategi är hur vi faktiskt påverkar vår omvärld och vad omvärlden har för förväntningar på oss. Vi har en omsättning på omkring 2 miljarder kronor, för mer information www.taxistockholm.se  

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Taxi Stockholm med Meritmind. Tjänsten söker du genom att klicka här. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Tänk på följande innan du skickar din ansökan:

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
 • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.