Teamleader Reskontra till Semper, Stockholm

Stockholm Heltid

Söker du en arbetsplats där laget går före jaget och där resultatfokus går hand i hand med omtanke om medarbetarna. Stimuleras du av en arbetsmiljö där det händer mycket och där du får en viktig roll i att hålla samman arbetsprocesser och rutiner? Då kan rollen som Teamleader vara helt rätt för dig! Vi rekryterar nu för Sempers räkning en nyinrättad roll som Teamleader Reskontra till kontoret i Sundbyberg. Inom Semper finns det en stark känsla av stolthet bland medarbetarna för den kvalitet och de marknadsledande produkter som bolaget erbjuder inom barnmat, nutrition och glutenfria livsmedel. Som medarbetare utvecklas du i ett arbetsklimat som kännetecknas av långsiktighet och värme. På Semper är det viktigt att du trivs och har kul på jobbet, vilket både innebär en sund ”work-life balance” och att det t ex ibland serveras nygräddade glutenfria våfflor i deras gemensamma provkök.

Som Teamleader har du det övergripande ansvaret för flöden och processer kopplade till kund- och leverantörsreskontra för våra fyra nordiska bolag, men du kommer också att ha ett eget operativt ansvar för vissa delar. I din roll kommer du arbetsleda två kollegor som ansvarar för var sin del av reskontran, men även avlasta dem vid behov. Du kommer att hantera frågor på nordisk nivå, då vi fungerar som ett nordiskt SSC, och vara en viktig länk mot Redovisningsansvarig och Finance Manager. Som Teamleader kommer du även involvera dig i frågor kring systemstöd, likviditetsplanering och kreditbedömningar. Du rapporterar till Finance Manager och ingår i en grupp om fem medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Teamleader Reskontra:

 • Leda och ansvara för att arbetet kring kund- och leverantörsreskontra håller hög kvalitet och effektivitet
 • Eget operativt ansvar för definierad del av reskontra
 • Effektivisering av flödet av inkommande fakturor kring skanning och verifiering
 • Arbeta och utveckla rutiner gällande attestering av fakturor inom Sempers organisation
 • Hantering av betalningar och likviditetsplanering i olika valutor
 • Kreditbedömning av nya kunder och leverantörer
 • Bistå med material vid revisioner
 • Agera som Super-User och tillgodose att det finns ett väl fungerande systemstöd
 • Driva olika utbildningsinitiativ internt i organisationen kring kund- och leverantörsflödena
 • Agera stöttande mot bokföring

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har en eftergymnasial alt. högskoleutbildning inom ekonomi/redovisning eller motsvarande. Vi ser gärna att du har minst 3 års erfarenhet av att ha arbetat med löpande redovisning, kund- och leverantörsreskontra samt varit delaktig i bokslutsarbetet. Har du haft en arbetsledande roll tidigare ser vi det som meriterande. Du har tidigare arbetat på ekonomifunktionen i ett medelstort eller stort bolag, gärna bolag med produktion, och är trygg med de interna flöden som finns kopplat till kunder och leverantörer. Du är duktig på system och har tidigare haft en roll där du ansvarat för delar av de systemrutiner du arbetat i. Har du arbetat i SAP tidigare ser vi det som en stor fördel. Du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift. Övriga nordiska språk är meriterande.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som Teamleader Reskontra är du en driftig person med stark förändringsvilja och tycker om att ta ansvar. Du vill alltid hitta lösningar i arbetet, samtidigt som du har nära till skratt och värnar om ett positivt arbetsklimat. Du har en analytisk ådra och gillar att fundera kring olika åtgärder till förbättringar samtidigt som du också är operativ. Du är också trygg i dig själv som person och agerar förtroendeingivande mot dina samarbetspartners. Du har inga problem att argumentera för din sak, men gör det på ett smidigt sätt och tycker att det är roligt att ha kontakt med kollegor utanför ekonomiavdelningen. Som person är du också noggrann och vill alltid göra ditt yttersta för att säkerställa kvaliteten i det du lämnar ifrån dig. Rätt person tycker, liksom vi, att det är viktigt att ha kul på jobbet och bidrar till att teamet trivs och utvecklas i takt med Sempers behov.

Placeringsort: Stockholm

Om Semper
Idag är Semper marknadsledande inom barnmat i Sverige och Danmark och Semper växer kraftigt på de nordiska marknaderna både inom barnmat och glutenfritt. Visionen är att bli Nordens ledande företag inom barnmat, glutenfritt och nutrition. För att nå dit behöver Semper fler engagerade medarbetare som bidrar med kunskap, driv och nya idéer. Semper AB har omkring 240 anställda totalt i hela Norden.  Merparten arbetar på huvudkontoret i Sundbyberg och i produktionsanläggningen i Götene. Företaget har även ett glutenfritt bageri i Falun samt kontor i Helsingfors, Oslo och Köpenhamn. Sedan 2006 ägs Semper AB av Hero AG, en internationell livsmedelskoncern.

 Detta erbjuds du i rollen som Teamleader Reskontra hos Semper:

 • Chansen att forma en nyinrättad roll på ekonomiavdelningen
 • En tjänst med många kontaktytor där din sociala förmåga blir av stor vikt
 • Bli del av en sammansvetsad grupp med mycket värdefull erfarenhet
 • En roll som kan lägga grunden för en fortsatt karriär inom ekonomiorganisationen hos Semper
Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Semper med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Annika Vermunt070-166 08 31 eller Casper von Sivers 08-128 567 29. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.