Tyréns söker analytisk Business Controller, Stockholm

Stockholm Heltid

Tyréns centrala ekonomifunktion växer och nu rekryteras en person till den nyinrättade rollen som Business Controller. Som Business Controller kommer du att arbeta nära bolagets olika regioner och ha en tät dialog med Tyréns fem Regionscontrollers runt om i landet. Du kommer att leda arbetet med att utveckla den finansiella rapporteringen samt förvalta och utveckla nya rapportpaket. Som Business Controller är det viktigt att du är lyhörd och kan fånga upp idéer och önskemål utifrån verksamheten som är viktiga för att rapporteringen ska hålla hög kvalitet. Tyréns är ett samhällsutvecklande bolag som arbetar med komplexa projekt inom infrastruktur globalt. Trots sin storlek och tillväxt har Tyréns fortsatt kunna ta hand om sin personal och belönas med höga placeringar flera gånger i undersökningar av Great Place to Work. Du kommer att ingå i ett team om fem personer på huvudkontoret och rapportera till Ekonomichef. Du sitter i våra fina lokaler vid Slussen.

Dina huvudsakliga ansvarsområden som Business Controller:

  • Leda budget och prognosarbetet inkl. systemstöd för detta
  • Stötta i budget och prognos ut mot regionerna
  • Resultatuppföljning och ekonomistyrning
  • Ansvara för GAP-analyser
  • Utveckla och driva den operativa rapporteringen internt
  • Agera kravställare mot leverantör av befintligt rapporteringssystem
  • Validering av resultat

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig med högskoleexamen inom ekonomi eller motsvarade och cirka 3 års erfarenhet inom controlling. Du har tidigare haft en roll där du arbetat utåt mot verksamhetsområden utanför ekonomiavdelningen med ekonomiska beslutsunderlag. Du har tidigare hanterat stora dataflöden där din analytiska förmåga har satts på prov. Du behöver kunna använda Excel effektivt i ditt arbete och tidigare erfarenhet av Bi-verktyg är ett krav. Du behöver kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att passa i rollen som Business Controller behöver du vara lyhörd och kunna anpassa dig efter olika beslutsfattare. Du är effektiv i din kommunikation och kan hantera kollegor från flera verksamhetsgrenar. Du är analytiskt lagd och noggrann samt slutför de arbetsuppgifter du ansvarar för. Du kan prioritera din arbetsinsats och tycker om att strukturera upp arbetsflöden. Du är lösningsorienterad och vill ha tydliga mål att arbeta mot. Du har lätt för att samarbeta och värderar nära relation till dina kollegor.

Placeringsort: Stockholm

Om Tyréns
Tyréns är ett av Sveriges ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad. I samspel med kunder och partners skapar vi hållbara lösningar inom stadsutveckling och infrastruktur. Tyréns har sedan starten 1942 utvecklats till en koncern med 2 400 medarbetare och verksamhet i Sverige, Danmark, England och Estland. Tyréns är stiftelseägt och vår ägandeform gör det möjligt för oss att satsa målmedvetet på forskning och utveckling inom samhällsbyggnadsområdet. Vi drivs av nyfikenhet och har ett nära samarbete med universitet och högskolor.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Tyréns med Meritmind. Tjänsten söker du genom att klicka här. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Casper Båge von Sivers på 070-029 11 41. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.