Veoneer söker Business Controller, Stockholm

Stockholm Heltid

Är du duktig på analys? Vill du arbeta framåtriktat nära verksamheten i en internationell miljö? Som Business controller på Veoneer stöttar du ledning och chefer med uppföljning och analys för rätt beslutsfattande kring affärerna. Veoneer är världens största pure-play företag inom Advanced Driving Assistance Systems (ADAS) och Automated Driving (AD). Vi designar, tillverkar och säljer bilsäkerhetselektronik, sensorer och mjukvara för aktiv säkerhet. Tjänsten är placerad på huvudkontoret, centralt i Stockholm, där du ingår i det globala teamet Group Business Control som består av fem personer och rapporterar till Vice President Group Business Control.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Finansiell analys av koncernens resultat, ”latest-estimates” och prognoser
  • Management Business Reviews månadsvis
  • Ansvar, utveckling och analys av prognoser/affärsplaner och nyckeltal
  • Analys och input till kvartals- och årsrapporteringen
  • Investeringsanalyser
  • Samordna övergripande projekt inom finans

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom och minst 3 års erfarenhet av liknande arbete på ett större bolag, gärna affärsinriktat. Det är meriterande om du har arbetat med controlling på koncernnivå och har erfarenhet av US GAAP. Tjänsten kräver vidare goda kunskaper i Excel, PPT och såväl engelska som svenska. Har du arbetat med HFM tidigare är det ett plus.

Personliga egenskaper
Här trivs du som är affärsdriven och gillar att utveckla processer och rutiner. Då du kommer att ha många kontaktytor och nära dialog med bl a andra controllers är det också viktigt att kunna samarbeta och kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Du kommer också att ha nytta av din analytiska förmåga.


Om Veoneer
Our purpose is to create trust in mobility. We design and build state-of-the-art hardware, software, and solutions for active safety, ADAS, autonomous driving, restraint control and brake control. Founded in 2018, Veoneer is building on a heritage of more than 60 years of automotive safety development. Headquartered in Stockholm, Sweden, Veoneer has 8,600 associates in 13 countries (joint ventures included) and is listed on the New York Stock Exchange and on Nasdaq Stockholm. Please visit www.veoneer.com for more information.

Placeringsort: Stockholm

Vad erbjuder Veoneer?
Vi erbjuder en internationell organisation med fokus på samarbete för att skapa resultat tillsammans. Vi drivs av nyfikenhet, innovation, en vilja att ständigt förbättra och leverera över förväntan. Vi är ett ungt företag med en gedigen historik och utvecklas hela tiden i takt med en hög-teknologisk industri i snabb förändring. Hos oss vill vi att du ska utmanas och utvecklas varje dag på jobbet.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Veoneer med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070-981 77 51 eller Annika Vermunt på 070-166 08 31. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 21 mars 2019. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Setill att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.